Annars är det ju himla slöseri! Först koka upp pasta på måfå och sen väga den? Det låter lite omständigt och blir inte vågen blöt?Förutsätter att Tranan har koll på att man väger upp det okokt
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Annars är det ju himla slöseri! Först koka upp pasta på måfå och sen väga den? Det låter lite omständigt och blir inte vågen blöt?Förutsätter att Tranan har koll på att man väger upp det okokt
Man kan ju ställa sin tallrik eller skål på vågen och sen ha i och väga pastan.Annars är det ju himla slöseri! Först koka upp pasta på måfå och sen väga den? Det låter lite omständigt och blir inte vågen blöt?
Tänkte mest att det blir slafsigt om vågen står längre bort från spisen. Att det droppar vatten eller nått innan den är på vågen.Man kan ju ställa sin tallrik eller skål på vågen och sen ha i och väga pastan.
Ja på så sätt är det inte mycket (måste hem och prova väga ) men ska man ha 100 gram mättande vettiga kalorier hade inte jag valt pasta utan kyckling eller fisk typDet är nästan två portioner pasta, så jag tycker inte det är lite. En normal portion är 60 gram Har själv fått dra ner på pasta, så 100 gram hade jag kissat på mig av lycka att få äta
Förutsätter att Tranan har koll på att man väger upp det okokt
"Man" har väl oftast en köksvåg som då står på bänken eller diskbänken om man har vanan att väga mat väger jag mitt så ställer jag på en skål eller tallrik och lägger dit maten på det, så det ligger ju inte löst på vågenTänkte mest att det blir slafsigt om vågen står längre bort från spisen. Att det droppar vatten eller nått innan den är på vågen.
Det ser alltid ut som kaos när jag lagar mat så försöker tänka lite mer organiserat. Har en gammal våg men den har jag bara vägt andra saker med tex tenn
Såna där operationer har väl ofta otrevliga sidoeffekter?Jag förstår inte varför man ijte vill operera sig om man redan lider av att vara överviktig? Ta inte illa upp för det är mina tankar och funderingar rent generellt.
Om man inte lyckas med att gå ner i vikt på egen, man mår dåligt psykiskt och fysiskt av sin övervikt och man kan få en operation som hjälpmedel ( för någon quick fix är det inte, det vet jag mycket väl efter att ett flertal av mina vänner gjort det ) för att kunna gå ner i vikt och behålla den varför tar man inte chansen?
Och som sagt var inte personligt riktat mot just dig Tranan utan bara en fundering. Det är många som vägrar operera sig men går runt och lider istället.
Okej 100 g okokt pasta är mycket! Erkänner, jag tog för givet att det var kokt pasta för jag själv mäter alltid det färdiga resultatetFörutsätter att Tranan har koll på att man väger upp det okokt
Gud vad roligt!Packat inför i morgon. Ska direkt efter jobbet på clinic med Rolf- Göran i ett troligtvis iskallt ridhus. Packat massa extra kläder och sittdyna. Det är 17-20:30 ca så jag får nog köpa ngt att äta på vägen dit. Ser verkligen fram mot detta. Och jag har så mkt kläder med mej så jag borde inte frysa
Okej 100 g okokt pasta är mycket! Erkänner, jag tog för givet att det var kokt pasta för jag själv mäter alltid det färdiga resultatet
Ja som sagt, jag tänkte 100 g kokt och då är det ju inte lika mycket100 gram okokt pasta är ca 350 kcal så det är mycket om man tänker hålla på med viktminskning. Då blir det inte mycket över till annat på tallriken.
Men som alltid beror det på vem som ska ha det på sin tallrik. Min man får tex äta 1000 kcal mer än mig när han ska ner i vikt och kan således ösa på lite mer mat på sin tallrik..
Ja som sagt, jag tänkte 100 g kokt och då är det ju inte lika mycket
Klart att man kan göra det, men när man räknar ut portioner så räknar man det okokt. Min man har arbetat i storkök i 100 år, de räknar alltid ut portionsstorleken okokt.Går utmärkt att väga upp kokt också. Men är då ett annat kcal/100 gram.
Man låter vattnet rinna av ordentligt innan man väger bara alt kan man lära sig hur många gram okokt pasta är lagom som kokt.
Klart att man kan göra det, men när man räknar ut portioner så räknar man det okokt. Min man har arbetat i storkök i 100 år, de räknar alltid ut portionsstorleken okokt.