Hermelin
Trådstartare
MSB tycker att man ska ha mat för en vecka hemma. Och det har jag nog. Om jag letar upp bönor, spagetti och annat som ligger och samlar damm i hyllorna så går det nog att äta en vecka. Sedan lång tid tillbaka har jag också rätt gott om vatten på dunk också. För några år sen tyckte jag att det var en bra idé att samla på mig lite "preppmat" och la det på lager. Men det gav ju bara effekten att det låg där och blev dåligt och så behövde jag köpa på mig ny reservmat.
Alltså har jag nu fått den geniala idén att förbereda mat för sju dagar som går att lagra i rumstemperatur ett halvår. Men det får vara så bra mat att jag faktiskt varje halvår äter upp det som finns i lådan för att sedan göra ett nytt veckolager.
Jag har ett par bra recept som i stort sett helt bygger på konservburkar. Några andra standardmiddagar går nog att justera så att de går att använda. Men jag behöver lite tips och inspiration. Vad gör ni för middagar som nästan helt bygger på saker som går att förvara i skafferiet ett halvår? Och eftersom övriga familjen inte äter kött måste det vara vegetariskt.
Alltså har jag nu fått den geniala idén att förbereda mat för sju dagar som går att lagra i rumstemperatur ett halvår. Men det får vara så bra mat att jag faktiskt varje halvår äter upp det som finns i lådan för att sedan göra ett nytt veckolager.
Jag har ett par bra recept som i stort sett helt bygger på konservburkar. Några andra standardmiddagar går nog att justera så att de går att använda. Men jag behöver lite tips och inspiration. Vad gör ni för middagar som nästan helt bygger på saker som går att förvara i skafferiet ett halvår? Och eftersom övriga familjen inte äter kött måste det vara vegetariskt.