CaisaCax
Trådstartare
Eftersom priset på bröd är helt galet och många av oss kämpar för att hålla hushållskassan i schack, så tänkte jag att vi kanske kunde ha en tråd om hur man bakar matbröd. Här kan vi dela tips och tricks och bra recept på hur man enkelt bakar matbröd som är gott.
Mina bästa grundläggande tips:
-Använd hushållsassistent när du gör degen och kör länge.
-Var försiktig med mjölet. Bättre för lite än för mycket!
-Använd mikron som jässkåp när du jäser degen. Ställ in bunken tillsammans med en kopp kokhett vatten så är degen jäst efter 30-40 min.
-Jäs brödet i ugnen på 50 grader i 15 min. Ta sedan ut plåtarna och vrid upp till full temperatur. Grädda sedan så snart ugnen är varm.
-Använd termometer! Brödet är klart vid 96-98 grader.
Mina bästa grundläggande tips:
-Använd hushållsassistent när du gör degen och kör länge.
-Var försiktig med mjölet. Bättre för lite än för mycket!
-Använd mikron som jässkåp när du jäser degen. Ställ in bunken tillsammans med en kopp kokhett vatten så är degen jäst efter 30-40 min.
-Jäs brödet i ugnen på 50 grader i 15 min. Ta sedan ut plåtarna och vrid upp till full temperatur. Grädda sedan så snart ugnen är varm.
-Använd termometer! Brödet är klart vid 96-98 grader.