Mitt enda tips, som relativ nybörjare och "ekonomi-bagare", är att hitta något man gillar och sen upprepa, upprepa och upprepa. Jag har gjort samma grahamsfrallor* ett tjugotal gånger nu och även om bakningen nog tar längre tid (jag jäser degen trots att receptet är för "snabbjästa" bröd) så går det inte att överskatta energibesparingen av inlärning och automatisering. Frallorna är en del av hushållssysslorna och görs parallellt med annan matlagning, disk och tvätt.
* Två delar grahamsmjöl, en del vetemjöl, vatten, jäst och lite honung. Jäs, forma till platta rundlar (lagom stora för brödrosten), jäs igen. Pensla med valfri vätska och grädda i 200° i 20-25 minuter. Skär upp och frys ner.
* Två delar grahamsmjöl, en del vetemjöl, vatten, jäst och lite honung. Jäs, forma till platta rundlar (lagom stora för brödrosten), jäs igen. Pensla med valfri vätska och grädda i 200° i 20-25 minuter. Skär upp och frys ner.