Alltså, jag typ hade missat det lanskapet helt innan en karl jag pratar med (som då tycker jag kan flytta in till honom i östersund) sa JämtlandJämtland ligger väl i Norrland![]()
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Alltså, jag typ hade missat det lanskapet helt innan en karl jag pratar med (som då tycker jag kan flytta in till honom i östersund) sa JämtlandJämtland ligger väl i Norrland![]()
![]()
Haha och vart ligger detta fynd då?Grannen säljer sitt hus för 500 000 inks allt i verkstaden. Eftersom han arrenderar marken av oss och bor nära är vi livrädda för att få ett surt omedgörligt as till granne så kom å köp!!!
Eller hyr.....
RobotgräsklippareSjälv är jag lägenhetsmänniska. Klippa gräs mm är ju skittråkigt![]()
Och här kostar allt typ minst fem gånger så mycketGrannen säljer sitt hus för 500 000 inks allt i verkstaden. Eftersom han arrenderar marken av oss och bor nära är vi livrädda för att få ett surt omedgörligt as till granne så kom å köp!!!
Eller hyr.....
Den här "getfetan" låter genomförbar, åtminstone på pappret:Mjölkningen är nog inga bekymmer. Men osttillverkningen är antagligen lite trixigare.![]()
Hojta när du gjort första osten så kommer jag!Den här "getfetan" låter genomförbar, åtminstone på pappret:
Feta:
Mjölk 30-32 grader C.
Tillsätt 2% syra (både mesofil och thermofil) och låt förmogna i 30 min.
Tillsätt sedan löpe (som för vanlig ost) och låt löpa i 30 - 40 min.
Bryt sedan osten i 1 till 1,5cm kuber.
Rör sedan några minuter, låt vila 30 min, rör några minuter igen och låt vila 30 minuter igen.
Rör i några minuter igen, formsätt sedan i formar med ostduk. Flödig formning med mycket vassle i formen för att osten ska bli så tät som möjligt.
Låt sedan osten självpressa i rumstemp till dagen efter, vänd dem 2 - 3ggr under första dagen.
Salta sedan osten i 9% saltlösning och lagra den i saltlaken, 5 - 12 grader C i 5 dagar. Sedan är den klar att ätas.
Hur kommer det sig att jag anar tvivel?Hojta när du gjort första osten så kommer jag!![]()
Inga tvivel.Hur kommer det sig att jag anar tvivel?![]()
![]()
Och då bor du typ bara 30-40 min bort!Och här kostar allt typ minst fem gånger så mycket![]()
PrecisOch då bor du typ bara 30-40 min bort!
Getterna är redan tingade, men jag börjar i blygsam skala med tre stycken. Sedan när jag blivit varm i kläderna och utökar min besättning, anlitar jag konsult @tanten för planering och provsmakning av kreativa ostarInga tvivel.
som sagt - jag är en jävel på planering.
jag kan bistå i getstallets planering, i köp av bra mjölkgetter och ända fram till vilka förpackningar du ska ha till ostarna.
Jag har halvt skrämt livet ur flera vänner när de lite obestämt mumlat något om en dröm och jag börjat diskutera genomförandet.....
Vill också flytta! Men här är det snordyrt att köpa lägenhet.![]()
Och jag gnäller över att en lägenhet kostar 1.5-2 miljonerI hear you. Har insett att jag behöver casha ut 12 mille ca med mina krav om jag vill bo här i krokarna. Lägenhet då kaosz
Och jag gnäller över att en lägenhet kostar 1.5-2 miljoner![]()