Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag gjorde rödbetsrisotto igår. Rödbetsjävlarna blev aldrig mjuka, själva risotton blev inte särskilt bra (brukar alltid bli mellan ok och jättegod, aldrig dålig). Jag tänkte ta en fin bild på min goda risotto och lägga in här, men var så jävla trött på skiten när jag var klar. Den såg iaf god ut, men det var allt.
Började koka rödbetorna långt innan jag började med risotton, men de vägrade bli klara. Sen brukar jag riva ned lite och ha lite i bitar. Men de var träiga .Rödbetor i bitar blir aldrig klara! Djävulens påfund Jag har rivit den när jag haft den i risotto, då är det så små strimlor att de hinner bli mjuka.
Vad har ni för tips för lite festligare vegetarisk middag?
Har bjudit hem vänner på middag till helgen och jag är ju inte så bra på det här med att göra "fin"-mat
Förutsättningar:
En person tål inte svamp, en person äter inte getost, en person är laktos-känslig
Funderar i lite olika banor, men inget känns helt rätt...
Någon gratäng med god sallad och något gott bröd till? Men har inget förslag på lager...
Haloumi-/Veggoburgare med potatisklyftor?
Plock-buffé, men har då ingen aning om vad...
Snälla, ge mig stöd och inspiration i detta
Jag vet inte, men det går ju att ta reda påRisotto! Om personen som är laktoskänslig kan äta parmesan? Jag tycker risotto känns gott och lyxigt. Man kan ha halloumi till, eller oumph, och någon god sallad.
Jag vet inte, men det går ju att ta reda på
Men är det inte svårt att göra risotto? Jag tror ju att det antingen ska bli hårda saker att bita i, eller som en risgrynsgegga...
Ja, sparris är ju supergott!Nä det är bara att följa instruktionerna på paketet, blir perfekt varje gång tycker jag
Som smaksättning kan du ha vad som, sparris är ju nästan i säsong nu, eller citronskal till en citrusrisotto, eller andra grönsaker.
Vad har ni för tips för lite festligare vegetarisk middag?
Har bjudit hem vänner på middag till helgen och jag är ju inte så bra på det här med att göra "fin"-mat
Förutsättningar:
En person tål inte svamp, en person äter inte getost, en person är laktos-känslig
Funderar i lite olika banor, men inget känns helt rätt...
Någon gratäng med god sallad och något gott bröd till? Men har inget förslag på lager...
Haloumi-/Veggoburgare med potatisklyftor?
Plock-buffé, men har då ingen aning om vad...
Snälla, ge mig stöd och inspiration i detta
Jag Skrev ner detta, det låter så gott!Gjorde veg tikka masala igår, andra gången jag gör samma recept. Så gott!
1 lök
1 röd paprika
150-200 gr halloumi
Rapsolja att steka i
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
2,5 dl matlagningskrädde
1 förp krossade tomater
0,5 citron
1 kruka koriander
1 dl linser (röda torkade)
2-3 msk riven ingefära
2-3 msk garam masala
Stek löken, ha i hallomi och stek en liten stund, efter det ha i alla andra ingredienser, låt puttra en stund och koka ris till. Blir riktigt gott och väldigt enkelt!
Jag Skrev ner detta, det låter så gott!
Tack! Några saker känns lite svåra, men gnocchi-receptet ser riktigt gott utJag vet inte hur fancy middag du vill bjuda på men här kommer några rätter som jag bjudit på förut och som uppskattats
http://www.javligtgott.se/vegansk-pad-thai-javligt-gott-festivalkak-med-bravallafestivalen/
http://www.javligtgott.se/vegetarisk-boeuf-bourguignon/ (minus svampen då, men det känns ju enkelt att slänga i något annat istället)
https://www.dn.se/mat-dryck/recept/bolognese-pa-svarta-linser/ (med havrefraiche eller laktosfri cf)
http://www.tasteline.com/recept/sicilianska-gnocchi/
https://www.ica.se/recept/farska-varrullar-med-grillad-tofu-och-ingefarsdipp-720099/ (brukar dock inte följa just detta recept exakt, men färska vårrullar är supergott och lite kul när man får göra sina egna)
Hoppas du fick lite inspiration iaf