Vad blir det för (vegetarisk) mat?

Ej vegan själv men min kompis är och hon brukar mosa avocado och he på örtsalt tror jag det är!

Låter sjukt gott, jag älskar avocado! Nu är avocado så dyrt (en liten eko-avocado kostar runt 2€) hoppas att de kommer i säsong eller så och blir lite billigare...

(Kuriosa: Jag hade gjort guacamole till lunch en dag. Min yngsta son åt med god aptit. Min äldsta tittade helt förskräckt på honom och sa: "Men äter du det där! Det är mosade grodor! Det heter kvackamole!!" :D )
 
Låter sjukt gott, jag älskar avocado! Nu är avocado så dyrt (en liten eko-avocado kostar runt 2€) hoppas att de kommer i säsong eller så och blir lite billigare...

(Kuriosa: Jag hade gjort guacamole till lunch en dag. Min yngsta son åt med god aptit. Min äldsta tittade helt förskräckt på honom och sa: "Men äter du det där! Det är mosade grodor! Det heter kvackamole!!" :D )
:bump::bump::bump:
:rofl:
 
Tycker såndär aubergineröra som man ofta får på Libanesiska restauranger är to die for. Kanske går att hitta nåt bra recept på?

Är det Mtbal du syftar på? Stavningen kan vara fel.

HIttade recept på mutabbal - det ska jag nog testa. Hittade ett recept på ratatouille som såg så gott ut (jag brukar egentligen inte gilla ratatouille) och har redan bestämt mig för att odla aubergine i år!
 
Tycker såndär aubergineröra som man ofta får på Libanesiska restauranger är to die for. Kanske går att hitta nåt bra recept på?

Baba ganoush kanske du menar? Den tycker iaf jag är supergod på mackan! Ugnsrostad aubergine, tahini, ev vitlök, olja, citron, kryddor - mixa :up:

@majola Oatlys påmackan god att ha just på mackan! Sen har det kommit ett rel nytt mjökfritt smör som inte innehåller palmolja. Naturli heter det. Jag har dock inte smakat det än, men har hört att det ska vara gott :)
 
@Con Tack :) Den har jag ätit vet jag, men har nog bara provat att grilla den, vilket inte blev så lyckat då den ramlade sönder^^. Men har nog aldrig haft den till något annat. Smaken var bra iofs vad jag minns!

@VLMF Tack, den vet jag faktiskt inte om jag smakat.... trodde det, men blev osäker. Men jag tycker Astrid&Aporna verkar ha fler tillsatser i sina produkter än vad andra märken har? Så har därför inte ätit så mkt av deras produkter.

Igår åt jag och dejten "köttfärssås" och spagetti, det var länge sen, gjorde på Anammas färs, nam nam :)

//r
 
Vi brukar försöka äta vegetarisk en två dagar i veckan, många saker vi ätit har jag tyckt smakat ”sådär”, kanske inte riktigt gjort rätt eller så har det inte passat helt enkelt, men igår gjorde jag vegetarisk köttfärssås med linser, krossade tomater, buljongtärning, vatten, salt, peppar, lök, vitlök samt basilika. Hjälp vad gott det blev!! I lördgs gjorde jag morotssoppa till lunch, det blev också gott :) funderar på att köpa vegetarisk matkasse då och då för att få mer inspiration :)
 
Ni som är veganer - vad har ni på mackor? Jag varierar mellan hummus, marmelad, nötsmör i olika varianter... Gjorde en röra med morot, aprikos, citron och valnötter och den var god men nu är den slut... Vi äter ganska mycket bröd i familjen, så lite goda röror vore bra. Jag avskyr gul curry (vilket gör att många färdigröror går bort), och ör inte så förtjust i kombinationer som rödbeta-pepparrot etc. Hittar inget eko-margarin utan palmolja. Vill ej köpa pålägg i plastförpackningar.
Bondbönor mixas med chili, vitlök, olivolja, salt och lite av kokvattnet för att få lagom mjuk konsistens. (Jag har oftast riven ost i också, men det är inte alls nödvändigt.)
Supergott på grovt rågbröd och knäcke.
 
Ni som är veganer - vad har ni på mackor? Jag varierar mellan hummus, marmelad, nötsmör i olika varianter... Gjorde en röra med morot, aprikos, citron och valnötter och den var god men nu är den slut... Vi äter ganska mycket bröd i familjen, så lite goda röror vore bra. Jag avskyr gul curry (vilket gör att många färdigröror går bort), och ör inte så förtjust i kombinationer som rödbeta-pepparrot etc. Hittar inget eko-margarin utan palmolja. Vill ej köpa pålägg i plastförpackningar.
På ljust bröd borde man kunna ha lite pesto och skivade grönsaker (tomat, gurka, paprika)?
 
Jag hade dille ett tag på att (väldigt enkelt) bre på nån vegetabilisk färskost och så ploppa på lingon (som jag hade i frysen och tinat). Passar kanske bäst på lite grövre bröd.
 
Jag behöver lite tips. Jag tänker att nu i den här tråden bör ha lite mer koll än vad jag har.

Vi försöker äta mer klimatsmart och ekonomiskt. därmed försöka få till endel vegetariskt.

Jag har nu endel kokta gröna linser (som tyvärr är lite överkokta) över sedan igår, vad kan jag göra med dom idag?
 

Liknande trådar

Kropp & Själ Jag har varit väldigt illamående ett bra tag och jag vet inte varför. Jag har alltid varit petig med maten och saker jag älskat kan jag...
4 5 6
Svar
107
· Visningar
8 280
Senast: Inte_Ung
·
Mat Har emellanåt svårt för att äta kött och vill äta mer vegetariskt. Har varit vegetarian periodvis sedan jag var barn. Jag har rätt bra...
2
Svar
34
· Visningar
2 438
Hundhälsa Min yngsta hund (2 år) vill efter ett tag inte äta den maten hon tidigare ätit. Till en början fick hon torrfoder, och det kunde gå...
Svar
15
· Visningar
613
Senast: YlvaG
·
Gravid - 1år Jag behöver en tråd med tips kring BLW (baby lead weaning) och plockmat! Vi har en 6-månaders hemma som vi precis har börjat med. Från...
2 3
Svar
59
· Visningar
2 120
Senast: Lingon
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp