Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Nu blir jag nyfiken, vad är mannagrynspudding med silkestofu för något? Hur gör man och hur äter man? Sött eller "matigt"?Ikväll blir det potatis-och-purjolöksoppa med röda linser och kikärtor. Rostad ciabatta till.
Framöver tänker vi oss - i valfri ordning - burgare, mannagrynspudding med silkestofu, wraps med hummus och grönsaker, pizza...
Nu blir jag nyfiken, vad är mannagrynspudding med silkestofu för något? Hur gör man och hur äter man? Sött eller "matigt"?
Måste bli väldigt annorlunda än den mannagrynspudding som jag är van med. Socker, smör, bakpulver känns kaka för mig. Och gryn i utan vätska?Jag gör så här:
Vispa ihop 75 g margarin fluffigt med 100-150 g socker och äggersättning för 3 ägg (jag har ett pulver som jag typ bara använder till detta recept, har inte vågat någon annan typ av ersättning ännu). Rör ner ett paket silkestofu (ca 400 g??) och rivet skal från en citron.
I en annan skål: blanda ihop 40 g potatismjöl, 60 g mannagryn och 2 tsk bakpulver. Rör ner detta försiktigt i smeten.
Fetta in en suffléform, lägg ett lager frukt (vi brukar ha körsbär, frysta eller ur burk funkar fint) på botten och häll smeten över och släta till. Lägg små margarinklickar uppepå och strö över lite ströbröd.
Grädda i ugn på 175 grader i ca 45-60 minuter (beror på ugnen) eller till det har stelnat.
Receptet är en vegnisering av svärmors recept som har ägg och kvarg i sig, därav de lite luddiga måtten. Jag har provat mig fram, men detta funkar rätt bra.
Det blir en söt lunch (tänk pannkakor med sylt) eller ett matigt mellanmål.
Googlade bilder. Ser gott ut med bären i.Mannagrynspudding kanske är en dålig översättning, Grießauflauf eller Quarkauflauf heter det på tyska.
Tack för receptet! Låter gott, ska definitivt testa vid något tillfälleJag gör så här:
Vispa ihop 75 g margarin fluffigt med 100-150 g socker och äggersättning för 3 ägg (jag har ett pulver som jag typ bara använder till detta recept, har inte vågat någon annan typ av ersättning ännu). Rör ner ett paket silkestofu (ca 400 g??) och rivet skal från en citron.
I en annan skål: blanda ihop 40 g potatismjöl, 60 g mannagryn och 2 tsk bakpulver. Rör ner detta försiktigt i smeten.
Fetta in en suffléform, lägg ett lager frukt (vi brukar ha körsbär, frysta eller ur burk funkar fint) på botten och häll smeten över och släta till. Lägg små margarinklickar uppepå och strö över lite ströbröd.
Grädda i ugn på 175 grader i ca 45-60 minuter (beror på ugnen) eller till det har stelnat.
Receptet är en vegnisering av svärmors recept som har ägg och kvarg i sig, därav de lite luddiga måtten. Jag har provat mig fram, men detta funkar rätt bra.
Det blir en söt lunch (tänk pannkakor med sylt) eller ett matigt mellanmål.