Vad blir det för (vegetarisk) mat? Del II

Köpte hem indiskt igår. Lagar nog bättre daal själv tycker jag...
20191005_202613.webp
 
Älskar att förvärvsarbeta! Igår kväll kom jag hem till dukat bord med ugnsrostade grönsaker, tortillas och hummus.

Idag var det salladsbuffet med hummus!

Imorgon ska vi nog få burgare med sallad. Dock förväntas jag laga lunch till barnen alldeles själv. Funderar på tortellini med pesto. 😁
 
Ikväll blir det potatis-och-purjolöksoppa med röda linser och kikärtor. Rostad ciabatta till.

Framöver tänker vi oss - i valfri ordning - burgare, mannagrynspudding med silkestofu, wraps med hummus och grönsaker, pizza...
Nu blir jag nyfiken, vad är mannagrynspudding med silkestofu för något? Hur gör man och hur äter man? Sött eller "matigt"?
 
Var på mässa i helgen och smakade på vego köttbullar och grillkorv. Ärligt talat jag hade inte kunnat känna skillnad på om någon blandade ner dem bland "vanliga" köttbullar

Igår blev det rotfruktssoppa hemlagad med egenodlad lök samt purjolök och potatis från grannen :)
 
Nu blir jag nyfiken, vad är mannagrynspudding med silkestofu för något? Hur gör man och hur äter man? Sött eller "matigt"?

Jag gör så här:

Vispa ihop 75 g margarin fluffigt med 100-150 g socker och äggersättning för 3 ägg (jag har ett pulver som jag typ bara använder till detta recept, har inte vågat någon annan typ av ersättning ännu). Rör ner ett paket silkestofu (ca 400 g??) och rivet skal från en citron.

I en annan skål: blanda ihop 40 g potatismjöl, 60 g mannagryn och 2 tsk bakpulver. Rör ner detta försiktigt i smeten.

Fetta in en suffléform, lägg ett lager frukt (vi brukar ha körsbär, frysta eller ur burk funkar fint) på botten och häll smeten över och släta till. Lägg små margarinklickar uppepå och strö över lite ströbröd.

Grädda i ugn på 175 grader i ca 45-60 minuter (beror på ugnen) eller till det har stelnat.

Receptet är en vegnisering av svärmors recept som har ägg och kvarg i sig, därav de lite luddiga måtten. Jag har provat mig fram, men detta funkar rätt bra.

Det blir en söt lunch (tänk pannkakor med sylt) eller ett matigt mellanmål.
 
Jag gör så här:

Vispa ihop 75 g margarin fluffigt med 100-150 g socker och äggersättning för 3 ägg (jag har ett pulver som jag typ bara använder till detta recept, har inte vågat någon annan typ av ersättning ännu). Rör ner ett paket silkestofu (ca 400 g??) och rivet skal från en citron.

I en annan skål: blanda ihop 40 g potatismjöl, 60 g mannagryn och 2 tsk bakpulver. Rör ner detta försiktigt i smeten.

Fetta in en suffléform, lägg ett lager frukt (vi brukar ha körsbär, frysta eller ur burk funkar fint) på botten och häll smeten över och släta till. Lägg små margarinklickar uppepå och strö över lite ströbröd.

Grädda i ugn på 175 grader i ca 45-60 minuter (beror på ugnen) eller till det har stelnat.

Receptet är en vegnisering av svärmors recept som har ägg och kvarg i sig, därav de lite luddiga måtten. Jag har provat mig fram, men detta funkar rätt bra.

Det blir en söt lunch (tänk pannkakor med sylt) eller ett matigt mellanmål.
Måste bli väldigt annorlunda än den mannagrynspudding som jag är van med. Socker, smör, bakpulver känns kaka för mig. Och gryn i utan vätska?
Min mormors var i princip koka gröt, blanda med ägg, grädda i ugn. Och så den absolut nödvändiga bittermandeln.

(Bara för det så slogs jag nu av tanken på om man kan ha bittermandel i vanlig gröt. Bör jag avfärda eller testa den?)
 
Jag gör så här:

Vispa ihop 75 g margarin fluffigt med 100-150 g socker och äggersättning för 3 ägg (jag har ett pulver som jag typ bara använder till detta recept, har inte vågat någon annan typ av ersättning ännu). Rör ner ett paket silkestofu (ca 400 g??) och rivet skal från en citron.

I en annan skål: blanda ihop 40 g potatismjöl, 60 g mannagryn och 2 tsk bakpulver. Rör ner detta försiktigt i smeten.

Fetta in en suffléform, lägg ett lager frukt (vi brukar ha körsbär, frysta eller ur burk funkar fint) på botten och häll smeten över och släta till. Lägg små margarinklickar uppepå och strö över lite ströbröd.

Grädda i ugn på 175 grader i ca 45-60 minuter (beror på ugnen) eller till det har stelnat.

Receptet är en vegnisering av svärmors recept som har ägg och kvarg i sig, därav de lite luddiga måtten. Jag har provat mig fram, men detta funkar rätt bra.

Det blir en söt lunch (tänk pannkakor med sylt) eller ett matigt mellanmål.
Tack för receptet! Låter gott, ska definitivt testa vid något tillfälle :up:
 

Liknande trådar

Mat Vi behöver skärpa till oss med matlagningen och dra ner på köpmaten. Vi har också en önskan om att äta mer vegetariskt. De här två...
2 3 4
Svar
67
· Visningar
3 586
Senast: Roheryn
·
Mat Jag har under många, många år haft problem med magen och prövat den ena dieten efter den andra. Nu verkar det som att det äntligen är...
2
Svar
35
· Visningar
2 071
Senast: Keb71
·
Hemmet Någon med erfarenhet av att lämna ett hushåll med stor familj för att istället leva i ensamhushåll? Vad finns det för fallgropar som är...
3 4 5
Svar
97
· Visningar
6 705
Senast: Sassy
·
Hemmet Jag funderar på att köpa frysbox, ca 200 l. Jag har en otrolig förmåga att passa på när det är extrapriser att köpa massor och frysa in...
Svar
0
· Visningar
229
Senast: Mia_R
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp