Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Och?Ska jag skaffa fler djur för att kunna återuppta min uppfödning (jag har slutat av exakt det skälet, huset är fullt av pensionärer) så innebär det att min partner måste anpassa sig.
Det må så vara. Men när det då går upp ett Liljeholmens, så är det upp till partnern utan djur att fundera på hur hen vill gå vidare. Att den med djur har djur var ju känt från början - att då försöka göra om den personen till nåt den inte är, är upplagt för katastrof. Resultatet är inte samma partner fast utan djur - utan en olycklig, otillfredsställd partner som tappar sin livsgnista, sin källa till fysisk och mental kraft. En partner som inte känner sig uppskattad för den person hen är, inte sedd, inte älskad. Som plötsligt inser att den partnern utan djur inte alls är den hen önskade. End of story.Visst borde man ha tänkt på det innan man går in i ett förhållande, men det är svårt att tänka sig innan man är där.
Hur fungerar det? Hur ska man göra när det ständigt blir konflikter om hobbyn? I mitt fall är det hundar, jag fick inse tidigare att aktivt hundliv+barn+häst+krävande jobb för min del inte fungerade. Försöker hålla sambon så obrydd som möjligt av mitt hunderi, begär aldrig nånsin att han ska med på tävlingar. Tar alla kostnader själv, precis allt. Åker alltid till veterinären själv och/eller med bebben på släp. Har behållit sambons favorithund trots att hon egentligen är något jag hade sålt på "halvfoder" eller sålt av helt om det inte vore för honom. Försöker hålla hundantalet på ett minimum men alla som föder upp och tävlar aktivt vet att det går liksom inte att ha en kennel på två hundar. Och detta blir ständigt tjafs.. Jag är så trött. När bebis kom ansåg sambon att nu kan jag ju inte tävla på några år. Lyckades avstyra den tanken men visst jag har ju dragit ner mycket. Nu har jag fått möjlighet att köpa in en fantastisk tikvalp av en uppfödarvän, det är sällan man får den möjligheten då man som uppfödare ju i regel behåller själv när de har den kvaliteten. Men då blir det tvärstopp, han vill minsann inte ha strulet med valp hemma. Och så här kommer det ju fortsätta inser jag. Jag har varit så tydlig i så många år med att detta är jag, jag kunde offra häst men inte både häst och hundlivet, det är det jag lever för förutom min unge. Sambon tycker att jag kan ta uppehåll några år, men jag vet ju att då kommer det låta exakt likadant (för det har det gjort i många år nu).
Jag fattar att hobbys som innebär djur alltid kommer påverka partnern även om vederbörande inte tar ngt som helst ansvar. Djuren kommer ju finnas där så att säga.. Men samtidigt visste han detta när vi flyttade ihop. Jag accepterar hans jobb som kräver att han är iväg långa perioder och jag blir själv med allt, jag visste om det när vi skaffade hus & barn. Det är ingen mening med att liksom försöka få honom att göra annat. Hans hobbys är enligt mig tråkiga så klockorna stannar och tar tid men jag fattar att han vill göra dem. Men han å sin sida verkar tänka att han fortfarande kan få mig att ändra mig och bli mindre störande för honom. Att jag skulle bli väldigt deprimerad om jag inte hade annat att göra än att ta hand om barnet och boendet hjälper inte som argument. Jag kan minsann ha uppehåll några år osv..
Hur gör ni andra som har partners som inte riktigt uppskattar det ni vill göra? Får ni det att funka? Jag är så innerligt trött på allt negativt som kommer av det enda jag vill syssla med, som jag var aktiv med redan när vi träffades. Det negativa i vardagen blir som ett ok.
Men vad säger han om du frågar just det - dvs det sistnämndaJag känner igen mig lite i det du skriver. Vi har också barn (2,5 år) och snart en bebis (BF i september) och jag tränar och tävlar aktivt med mina/våra två hundar. De är 7 och 8 år i år, och jag känner att det är dags att börja planera och spana efter nästa tävlingshund. Egentligen har våren 2018 väldigt bra tajming för en ny hund i och med att jag är föräldraledig.
Maken säger NEJ.
Jag tänker att det spelar ju ingen roll om de är två eller tre, de är små och det är ju ändå samma promenad att gå. Jag kan träna mycket hemma och bebisen är antagligen såpass bärbar första året att den är betydligt mer behändig att ha med på tävling än storebrorsan.
Att han tävlar och tränar mycket i sin sport där det absolut INTE går att ha med barn på varken tävling eller träning, plus är engagerad ideellt i både styrelse och på/inför tävlingar vilket är väldigt tidskrävande verkar vara en helt annan sak...
Att han tävlar och tränar mycket i sin sport där det absolut INTE går att ha med barn på varken tävling eller träning, plus är engagerad ideellt i både styrelse och på/inför tävlingar vilket är väldigt tidskrävande verkar vara en helt annan sak...
Men va fan igen! Vilka sunkiga män alltså. Rövhatteri. Männen ska tävla, fruarna vara hemma vid spisen, ta hand om ungarna men också dra in pengar till husen....Jag känner igen mig lite i det du skriver. Vi har också barn (2,5 år) och snart en bebis (BF i september) och jag tränar och tävlar aktivt med mina/våra två hundar. De är 7 och 8 år i år, och jag känner att det är dags att börja planera och spana efter nästa tävlingshund. Egentligen har våren 2018 väldigt bra tajming för en ny hund i och med att jag är föräldraledig.
Maken säger NEJ.
Jag tänker att det spelar ju ingen roll om de är två eller tre, de är små och det är ju ändå samma promenad att gå. Jag kan träna mycket hemma och bebisen är antagligen såpass bärbar första året att den är betydligt mer behändig att ha med på tävling än storebrorsan.
Att han tävlar och tränar mycket i sin sport där det absolut INTE går att ha med barn på varken tävling eller träning, plus är engagerad ideellt i både styrelse och på/inför tävlingar vilket är väldigt tidskrävande verkar vara en helt annan sak...
Jag har ändå svårt att uttrycka mig så om honom men det är inget trevligt beteende, nej. Tyvärr var det bara ett axplock. Vem säger till mamman till sitt lilla barn att man inte vill ha sex för att det inte är intressant/tröttnat på samma *****? Jag minns inte exakt formulering men den sved något oerhört. Kände mig jättefin efter att ha blivit mamma men där dog självförtroendet helt. Känner mig fortfarande inte fin nog.@Sinus ursäkta men herregud vilket svin!
Det gäller att ta ifrån dem den inbillade vetorätten.Men va fan igen! Vilka sunkiga män alltså. Rövhatteri. Männen ska tävla, fruarna vara hemma vid spisen, ta hand om ungarna men också dra in pengar till husen....
Dessutom verkar det eskalera efter att folk fått barn då det brukar anses att kvinnan inte hinner med intressen då hon har så mkt att göra. Samtidigt får jag ofta höra om män som har behov av att vara hemifrån.
Jag tycker att du beskriver en sadist. Särskilt det där med att strypa strömmen till spisen låter över gränsen till stört.Jag har ändå svårt att uttrycka mig så om honom men det är inget trevligt beteende, nej. Tyvärr var det bara ett axplock. Vem säger till mamman till sitt lilla barn att man inte vill ha sex för att det inte är intressant/tröttnat på samma *****? Jag minns inte exakt formulering men den sved något oerhört. Kände mig jättefin efter att ha blivit mamma men där dog självförtroendet helt. Känner mig fortfarande inte fin nog.
Efter flera samtal där jag satte ner foten började han ta blöjor m.m. i alla fall. Det tog 1,5 år.
Nej jag är så tacksam över att jag lyckades stå på mig och bryta. Det har vart så svårt men mycket är tack vare alla berättelser på Buke. Buke är fantastiskt som alltid! (Jag finns under ett annat nick i vanliga fall, men vill inte skylta med något sådant här).
Men vad säger han om du frågar just det - dvs det sistnämnda
Det gör att jag tycker hela inlägget visar en tragisk begränsning av andras liv. Han säger NEJ, men hans livsstil är den som är begränsande för er och din tillvaro. Inte ytterligare en hund.
Men va fan igen! Vilka sunkiga män alltså. Rövhatteri. Männen ska tävla, fruarna vara hemma vid spisen, ta hand om ungarna men också dra in pengar till husen....
Anknyter lite löst ...Ibland tänker jag på hur många hundar jag hade haft om jag hade varit ensamstående
Oavsett våra olikheter så kan vi oftast diskutera väldigt bra, han är medveten om att lika många timmar (egentid) som han lägger på sitt intresse kommer jag att förutsätta att jag får lägga på mitt, och han får vackert skriva upp antalet timmar i kalendern.
Men som sagt - en hund till i början av nästa år är en önskan och målsättning från min sida. Jag är ganska dålig på att ta ett nej, men vill inte köra över eftersom flocken ändå påverkar vardagen för oss båda. (Vill såklart inte heller bli överkörd själv.)
Just nu vet jag ju inte hur krävande bebis #2 är, och jag har därför inte bråttom. Men jag startade kampanjen om ny hund i våras, eftersom jag misstänkte att det skulle bli handbroms från maken...
+ 1 på denNär jag läser såna här trådar blir jag oerhört tacksam över vilken underbar karl jag har. Han städar och lagar mat, hjälper mig med djuren när jag är borta på jobb (när jag är hemma och behöver hjälp med för den delen), knorrar inte om att jag tillbringar för mycket tid i stallet eller vid symaskinen. Tvärtom, han uppmuntrar det!
Till alla er som har gnälliga partners, hur står ni ut?