Jag tänker snarare att det kan vara ett sätt att knyta kontakter med föräldrar och barn som bor i närheten och som så småningom också kommer gå i skola med barnet man har. Att börja umgås med varandra som familjer och se om man passar ihop är kanske inte helt fel för barnet heller. Fler vuxna i barns liv är inte dåligt liksom.
kl
På jobbet har vi några småbarnsföräldrar. Jag gillar mina kollegor occh de är alla trevliga, men det kan ibland kännas påfrestande med VAB och sjukdom tex. Inte för mig personligen utan för tex min kollega som då får rycka ut extra. Hon har stora barn och det känns som att hon väldigt ofta får ta smällen när någon annan stannar hemma pga vab, vilket det har varit MASSOR av nu pga covid. Så fort en näsa runnit har förskolorna blivit hysteriska känns det som. jobbigt för föräldrarna också har jag märkt. Jag kan inte rycka in, har inte de arbetsuppgifterna, men jag mår dåligt av att se hur det påverkar, mitt samvete gnager, men jag finner ingen lösning. Det är tyvärr så här det är. Det enda jag tänker man som småbarnsförälder faktiskt kan göra när man vet om att man är "jobbig" är att ställa upp på annat vis. Måste man ta ledigt på påsken, klämdagar, höstlov, sportlov, alltid favoritveckorna, hela jullovet osv? Det är DÄR man liksom kan kompensera för krånglet med vab, sjukdomar, FL och att förskolan har sina studiedagar och stänger.
Var tredje månad är jag borta en dag, förebyggande sjukpenning, dagen innan jobbar jag "hemma" och är alltså inte på plats. Varje måndag och fredag jobbar jag hemma. Detta är helt egoistiskt valt utefter mina behov för att få vara så frisk i mina funktionshinder som möjligt, arbetsplatsanpassning är det ju.
Därför har jag inte tagit ut någon annan ledighet utöver sommarsemestern, och någon gång för extra läkarbesök- i år vecka 24-28, och jag tog ut semester enbart för att arbetsgivaren sa att jag var tvungen.... Jag har inte hjärta att göra det och känner att någonstans måste man ändå kompromissa med andra så att alla kan få må bra och få vara lediga.