Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Japp, gör det! Tyvärr kan man ju inte alltid utesluta eller veta i förväg med nya kryddor Jag kan inte heller vänja mig, försökt men är "immun mot det" Bara att acceptera men gör det svårare. Tur vitlök finnsDu kan testa receptet ändå utan lök, chili eller vad det nu är. Vill du ändå gilla skarpa smaker så försök vänja dig väldigt långsamt, ha tålamod med dig själv.
Jag är övertygad om att allt sitter ihop. Hur ska kroppen och själen kunna "läka" om den inte får näring? Det är ju helt omöjligt.Tror inte jag skulle må så mycket bättre om jag åt "bättre" mat eftersom mitt "dåligmående" sitter i själen.
Så tror jag också!Jag är övertygad om att allt sitter ihop. Hur ska kroppen och själen kunna "läka" om den inte får näring? Det är ju helt omöjligt.
Jag vet inte vad all färdigmat innehåller exakt men generellt är det ju väldigt litet fibrer och mycket socker och salt. Jag känner nog ingen som mår bra i kropp och själ på enbart färdigmat.Fast är det sämre näring i all färdigmat? Är inte övertygad om det.
Det här förvånade mig (nyss läst på DN):Jag tror det är bättre näring i lagad middag än vad det är i yoghurt och äpple, bara för en jämförelse. I alla fall känner jag själv när jag ätit sådant en/några dagar att jag behöver bättre mat för att orka. Tror däremot inte att det nödvändigtvis är sämre näring i en köpepaj dock, men det är ju något annat än en skål yoghurt.
Svarar 6-7 gånger, men det är en sanning med modifikation, det är min man som lagar maten nästan varje dagHur ofta lagar du mat? Varm mat alltså.
Det beror nog lite på vilken sorts färdigmat man väljer också.Jag vet inte vad all färdigmat innehåller exakt men generellt är det ju väldigt litet fibrer och mycket socker och salt. Jag känner nog ingen som mår bra i kropp och själ på enbart färdigmat.
Beror nog mycket på vilken färdigmat. Sist jag läste innehållet så var det enda sockret det som fanns i buljongen som dom använt.Jag vet inte vad all färdigmat innehåller exakt men generellt är det ju väldigt litet fibrer och mycket socker och salt. Jag känner nog ingen som mår bra i kropp och själ på enbart färdigmat.
Jag lagar varm mat typ 1-2 ggr i veckan. Men jag äter varm mat varje dag eftersom min man lagar den.Hur ofta lagar du mat? Varm mat alltså.
Precis så tänker jag också.Det beror nog lite på vilken sorts färdigmat man väljer också.
För mig är valet mellan frysta färdigrätter eller ingen lagad mat alls. Av två onda ting väljer jag då det minst onda. I det här fallet fryst, vegetarisk, färdigmat.
Eftersom jag vet att det är mycket salt i dom saltar jag aldrig på min mat.
Förutom färdigmat en gång om dagen äter jag fullkornsbröd utan tillsatt socker. Ost, färska grönsaker, filmjölk med havregryn, knäckebröd osv. Känns som att det kunde vara värre?
Jag är lite osäker på om det faktiskt alltid är så helt och hållet för alla. Även om det säkert är så för dig att måendet är frikopplat från näringsintag.Tror inte jag skulle må så mycket bättre om jag åt "bättre" mat eftersom mitt "dåligmående" sitter i själen.
Samtidigt är bristande sömn den kanske enskilt största bidragande orsaken till psykisk ohälsa.
I en ny studie har forskare vid Uppsala universitet undersökt hur onyttig mat påverkar sömnen. Friska deltagare fick i slumpmässig ordning äta både en onyttigare och en nyttigare kost. Efter den onyttigare kosten var deltagarnas djupsömn ytligare, jämfört med efter den nyttigare kosten.
https://www.health.harvard.edu/blog/nutritional-psychiatry-your-brain-on-food-201511168626A meta-analysis including studies from 10 countries, conducted by researchers at Linyi People's Hospital in Shandong, China, suggests that dietary patterns may contribute to depression (Psychiatry Research, Vol. 253, 2017), for example. Dietary patterns are also related to hippocampal volume in older adults, according to a study led by Felice Jacka, PhD, director of the Food and Mood Centre at Deakin University in Australia (BMC Medicine, Vol. 13, No. 215, 2015).
Studies have compared "traditional" diets, like the Mediterranean diet and the traditional Japanese diet, to a typical "Western" diet and have shown that the risk of depression is 25% to 35% lower in those who eat a traditional diet. Scientists account for this difference because these traditional diets tend to be high in vegetables, fruits, unprocessed grains, and fish and seafood, and to contain only modest amounts of lean meats and dairy. They are also void of processed and refined foods and sugars, which are staples of the "Western" dietary pattern. In addition, many of these unprocessed foods are fermented, and therefore act as natural probiotics.
Intressant, visste inte det!Det här förvånade mig (nyss läst på DN):
Mjölk och fil. Mjölkprodukter innehåller nästan alla näringsämnen kroppen behöver. Två deciliter mjölk + två deciliter fil (eller yoghurt) täcker en stor del av dagsbehovet av kalcium, D-vitamin, B12 och riboflavin. Riboflavin behövs för nedbrytningen av fett, kolhydrater och protein.
Däremot blir jag inte MÄTT på yoghurt på samma vis som jag blir på lagad mat, och dessutom vill jag ha salt mat när jag är hungrig, så för mig är det inte riktigt ett alternativ. Men intressant ändå !