Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Har du kummin eller spiskummin? Cumin är spiskummin.Jag skickade ocksa ett recept till sonen pa rostade chickpeas (kikartor?) som jag gjorde nar jag var i Florida i borjan av sommaren. Jag skoljer och "snabb torkar" (med hushalls papper) kickpeas fran en burk (da ar skalet redan borta) och har en till tva matskedar oliv olja i en skal och later dem aka runt innan jag haller ut chickpeas i en sil. Sedan kryddar jag med kummin, salt, smoked paprika och chili pulver ... in i ugnen 200*C ungefar tills chickpeas ar criskpiga, en halvtimma eller sa.
Servera som snack och at dem som de ar, eller till kale (gronkal?) min favorit med tahini dressing, och ett rostat pita brod.
Foul är en röra på kokta, torkade bondbönor. Man kan köpa färdigkokta eller koka egna på torkade.Måste googla vet inte vad foul och feijoada är, men kan kanske funka. Och jättemajs?
Extremt lite matlagning, nyttigt och billigt låter perfekt!
Till att äta?Då får du ta dig tid
Ris är nonoFoul eller hummus med bröd och nåt färdigt tillbehör typ fetaost, cornichons eller oliver? Det är extremt enkelt - man kan göra en stor sats foul eller hummus och ha i kylen, och sen bara ta fram när man ska äta. Eller en stor sats svartaböngryta eller feijoada att ha i kylen eller frysen. Så kan man koka ris till och värma en portion gryta till middag. Eller koka jättemajs, och sen när det är middag steker man upp lite majs i stekpannan, kryddar med salt och chilipulver, och serverar med småtomater och smulad fetaost.
Den typen av mat har fördelen att kräva extremt lite matlagning och vara nyttigt och billigt.
Ät inte ris, då? Det går bra att äta böngrytan utan något till också. Kanske en slatt gräddfil, om man vill ha något till.Ris är nono
Om det inte finns tid att äta alls, inte ens tio minuter, så låter det som ett arbetsmiljöproblem. Hur gör kollegorna, är det ingen av er som äter något till lunch?Till att äta?
Det finns inte
Om det inte finns tid att äta alls, inte ens tio minuter, så låter det som ett arbetsmiljöproblem. Hur gör kollegorna, är det ingen av er som äter något till lunch?
Faller på att jag inte äter "industrikött" då.Foul är en röra på kokta, torkade bondbönor. Man kan köpa färdigkokta eller koka egna på torkade.
https://zeinaskitchen.se/foul-bonrora/
Det här receptet innehåller kikärter också, men jag brukar göra på bara bondbönor.
Feijoada är löjligt gott med tanke på hur enkelt det är att göra:
Du behöver: Lagerblad, lök, vitlök, fond (kyckling, kött eller grönsaksfond), svarta bönor eller kidneybönor, ett paket bacon och ett paket smakrik korv. Ölkorv går bra, t ex, eller chorizo, eller vad man nu har.
Blötlägg bönorna och koka dem med lagerblad tills de är halvfärdiga. (eller hoppa över detta och ta genvägen med bönor på burk, men det blir inte lika gott). Hacka resten av ingredienserna, lägg bacon och korv först i en stekpanna, stek på låg värme och lägg sen i lök och vitlök. Fortsätt steka på låg värme tills löken är genomskinlig.
Lägg det stekta hacket i en gryta. Häll på bönorna och såpass mycket av bönornas kokvatten att det täcker ordentligt, samt en skvätt fond. Koka tills bönorna är mjuka. Red grytan genom att mosa lite bönor mot kanten. Smaka av med salt.
Servera med ris och apelsinklyftor.
Vill man göra det ännu enklare skippar man att bryna hacket, utan lägger bara alltihop (hack, lagerblad, blötlagda bönor, fond) i en gryta och kokar tills det är klart.
Inte när jag äter med elevernaOm det inte finns tid att äta alls, inte ens tio minuter, så låter det som ett arbetsmiljöproblem. Hur gör kollegorna, är det ingen av er som äter något till lunch?
Har du kummin eller spiskummin? Cumin är spiskummin.
Lätt att blanda ihop dem.
Kummin är caraway, spiskummin är cumin.Har i USA finns inte "spiskummin" eller "kummin"... bara cummin. sa jag vet inte, men misstanker att det ar samma.
Jag googlade just och spiskummin ar samma som cummin och en krydda fran Asien, oftast malen, medan kummin ar en Skandinavisk vaxt.
Inte när jag äter med eleverna
Jag har min egen rast efter men då äter inte jag
Kummin är caraway, spiskummin är cumin.
Den har ganska speciell smak, jag tycker inte det är gott. Möjligen kan det funka att ersätta med fänkålsfrö (fennel seed)?Ah ... Caraway ar en krydda som ibland finns i Svenska recept och jag aldrig fatt tag pa har i USA. Sonen i Florida och jag pratade om det nar vi var dar tidigare i sommar. Han har heller aldrig fatt tag pa caraway.
Om du vet hur den smakar ... vad kan man substitut den med?
Den har ganska speciell smak, jag tycker inte det är gott. Möjligen kan det funka att ersätta med fänkålsfrö (fennel seed)?
Används ibland som brödkrydda antingen enskilt eller tillsammans med anis och fänkål.