Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Kommer nog sitta ensam.
Det lutar åt hemmagjord pizza, för och efterrätt orkar jag nog inte göra när jag är ensam
Jag älskar kantarellsås!Tips och recept på god sås till älg?
Har kantareller i frysen, funderar på något med dem?
Mycket sugen på efterätt med hjortron efter att ha läst tråden, men kan mycket väl bli en gammal hederlig creme brulee om inspirationen tryter också
Hoppsan! Jag levde i villfarelsen att det var tisdag igår, onsdag idag. Blev lite fundersam över ditt ”köpa det sista”. Jaja, kan låtsas att det är gott om tid och att jag har en plan.Sådär - förberedelserna är på gång ! Jag skyndade mig iväg till affären i morse - innan det blir kaos - och köpte det sista. Nu har jag precis gjort hallonpannacottan och den står i glas och stelnar. Sedan - om 5-6 timmar - ska jag göra daimpannacottan som ska hällas ovanpå.... Jag hade missat att det blir 8 portioner (vi är 4 stycken), så det blir en massa mumsiga efterrättsrester.....
Var på systemet igår, men det var ingen direkt hjälpsam upplevelse Förstår att de har mycket att göra och är stressade, men det skilde helt klart i bemötande mot mig som okunnig och kunden som fick hjälp innan som pratade om vin på ett helt annat, kunnigt, sätt. Gör ju inte att jag känner mig stärkt i vilja lära mig mer tyvärr.Gå till systemet och fråga efter en god cider som passar till lamm? Finns många som inte är så söta om man inte gillar det, är också lägre alkoholhalt så risken att du somnar av det borde minimeras. Titta på cidersorter som är torra eller cider med väldigt lite sötma som t.ex. har inslag av mogna äpplen. De brukar vara väldigt duktiga på att ge råd och vara väldigt kunniga på systemet så ta hjälp av deras kunskap.
Vår är ju också (indirekt) inställd pga covid eftersom mina gäster inte vågade komma..... Men jag lagar mat till fyra ändå, mina föräldrar får komma och hämta sin mat ! Så jag håller som bäst på att tänka ut hur jag ska kunna packa allt.....Eftersom vårt nyårsfirande är inställt pga covid () blir vi bara 2.
Menyn blir något i denna stil:
Förrätt: soppa, ej klart vilken men nån lättlagad och snabb. Majssoppa kanske.
Huvudrätt: Blåmusselgryta med tomat och pasta.
Dessert: petit-choux (eller som det heter på franska: pâte à choux), förutsatt att jag orkar baka.
Efter maten blir det ostar.
Till maten blir det bubbel och något trevligt vittvin, måste kolla vad vi har hemma.
Vad tråkigt med dåligt bemötande ! Så har jag dock aldrig upplevt det, och jag är verkligen INTE kunnig på vin...... Får hoppas att det bara var en tråkig engångsföreteelse !Var på systemet igår, men det var ingen direkt hjälpsam upplevelse Förstår att de har mycket att göra och är stressade, men det skilde helt klart i bemötande mot mig som okunnig och kunden som fick hjälp innan som pratade om vin på ett helt annat, kunnigt, sätt. Gör ju inte att jag känner mig stärkt i vilja lära mig mer tyvärr.
Fick hjälp av en annan kund som hörde min fråga och som också själv reagerat på tillsatser i vinet, vilket kanske är det jag reagerar på. Så nu provar vi ett naturvin från Frankrike och hoppas det blir bra
Ja, hoppas det beror på nyårsstress. Får vara ute mer i god tid nästa årVad tråkigt med dåligt bemötande ! Så har jag dock aldrig upplevt det, och jag är verkligen INTE kunnig på vin...... Får hoppas att det bara var en tråkig engångsföreteelse !
Hoppsan! Jag levde i villfarelsen att det var tisdag igår, onsdag idag. Blev lite fundersam över ditt ”köpa det sista”. Jaja, kan låtsas att det är gott om tid och att jag har en plan.
Efterrätten låter jättegod!
Åh, jag är så glad att jag gick på systemet redan i tisdags !!Tänkte smita in på systemet och köpa ett efterättsvin och kanske ett rött till huvudrätten, men det var låååång kö utanför så det blir något från vinkällaren till huvudrätten och inget efterättsvin
Jag var ledig i måndags och passade på att handla både mat och bubbel då!Åh, jag är så glad att jag gick på systemet redan i tisdags !!
På gränby centrum idag så började kön till systemet utomhus.Åh, jag är så glad att jag gick på systemet redan i tisdags !!
Skönt att jag inte är den enda som är dagvill. Jag hade missat julafton också om inte min mamma kommit och hämtat mig "en dag för tidigt" enligt mina beräkningar.Maken sa i bilen på väg till affären idag, typ att "det kan vi ju göra på torsdag" om vissa förberedelser, han blev nästan sur på mig när jag hade mage att påstå att det var torsdag idag
Tänkte smita in på systemet och köpa ett efterättsvin och kanske ett rött till huvudrätten, men det var låååång kö utanför så det blir något från vinkällaren till huvudrätten och inget efterättsvin
Åh, jag är så glad att jag gick på systemet redan i tisdags !!
Skönt att jag inte är den enda som är dagvill. Jag hade missat julafton också om inte min mamma kommit och hämtat mig "en dag för tidigt" enligt mina beräkningar.
Jag har efter skåpsinventering gjort en marinad av ipa, sju kryddor, citronzest, soja och olja, samt fyllt den med härodlad kvitten, citron, timjan och karamelliserat smör. Det smakar väldigt lovande och inte så spretigt som det ser ut när jag skriver! Planerar äta den med mos på ugnsbakad blomkål, grönkålschips och - om jag får upp nåra purjo ur landet - folielångbakad purjo som jag tänker kan få vara stand in för det söta element som ofta finns i recepten jag sett. Aldrig lagat anka. Läste några recept och tager vad jag haver.
Lokala ostar samt chokladglass finnes.