Precis vad jag ville höra, bra att ni är ett par stycken som sagt det nu!Vill bara inflika att gräddsås med whisky är jättegott!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Precis vad jag ville höra, bra att ni är ett par stycken som sagt det nu!Vill bara inflika att gräddsås med whisky är jättegott!
Ah, en skvätt whisky i såsen kanske vore kul för att sätta en skotsk knorr på det? Undrar om whisky funkar i brunsås...
Min sambo är också tokig i potatisgratäng så tanken har slagit oss, men jag tror det riskerar att bli för mastigt med gräddsås ovanpå det. Lutar nog mer åt en lite lättare potatisbakelse av något slag, eller potatispuré som nämnts! Ser annars framför mig hur vi totalchockar alla och serverar dem med mac n cheese. Det tror jag aldrig att min stackars far hade kommit över!
Är väldigt peppad på älg-idén, typ 90% av gästerna är antingen utländska eller från södra Skåne så det kommer definitivt att kännas lite exotiskt för de allra flesta (inklusive oss själva).
Åhååå, tell me more!
Kvällen sås hos oss är just whisky(grädd)sås! Det är supergott!Precis vad jag ville höra, bra att ni är ett par stycken som sagt det nu!
Det här hade jag satsat på, gjort det klassiskt, men snyggt upplagt och vällagat!Lillebrorsan beställde köttbullar till 18-år dagen, Pappa gjorde en lyxig variant med (förutom lyxiga köttbullar såklart) potatispuré, persilja på den, smörstekta kantareller, rårörda lingon, god gräddsås och pressgurka. Dvs egentligen bara alla standardtillbehör, men otroligt vällagad och snyggt upplagt, det blev mycket uppskattat och kändes lyxigt!
Farmor min brukade mixa ned färsk, blandad skogssvamp i köttbullarna för att få dem lite saftigare. Vi använder som sagt alltid bara älgfärs i vår familj och den kan ju bli lite torr ibland om man inte ser upp. Men återigen är det ju något av en säsongsvara.Jag läste om någon som torkade trattkantareller och gjorde mjöl av svampen. Hen hade sedan i mjölet i köttbullssmeten.
Det går väl inte att göra inför ett sommarbröllop 2022, då får man ha lite mer framförhållning och plocka svampen hösten innan. Men jag har torkat trattkantareller bara för att prova (dock inget bröllop inplanerat).
Jag har svampmjöl , men det var inte mig du läst om för kan inte minnas att jag provat i köttbullar.Jag läste om någon som torkade trattkantareller och gjorde mjöl av svampen. Hen hade sedan i mjölet i köttbullssmeten.
Det går väl inte att göra inför ett sommarbröllop 2022, då får man ha lite mer framförhållning och plocka svampen hösten innan. Men jag har torkat trattkantareller bara för att prova (dock inget bröllop inplanerat).