Jag kommer fixa förrätt och dessert.
Vet inte vad det blir för huvudrätt
Gärna tips på dessert?
Räds inte nåt nytt eller obeprövat. , gärna med choklad och hjortron utan att vara mäktig i chokladen.
Och en med hallon, också gärna med choklad.
Förrätt blir plockbricka med snittar och frukt/bär.
Tunnbrödsrulle med rökt hjort, timjan, färskost.
Brie med nötter och frön.
Tacochips med guacamole och räka.
Smördegssnurror.
Kanske nåt mer, om jag får lust![]()
Jag brukar ju göra kesellakladdkaka och hjortronsås (även om det går att ha sylten till också... men jag hatar kärnorna
Grundrecept med mina modifikationer inom parentes):
3 st ägg
2,5 dl socker (jag brukar minska mängden, kanske ca 2dl)
1 dl vetemjöl (i underkant, annars blir den lätt torr)
0,5 tsk bakpulver
0,75 dl kakao (går att byta ut mot 75-100g mörk choklad som smälts i vattenbad och rörs ut i kesellan)
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
250 gram kesella
(en rejäl matsked eller två av snabbkaffepulver)
(en rejäl skvätt konjak eller rom)
Vispa socker och ägg pösigt och vänd försiktigt ner resten i äggsmeten. Häll i en smörad springform och grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 20-25min, kolla med sticka för den får inte bli för genomgräddad, den ska vara kletig. Till en springform på 24cm brukar jag göra 1,5-2 gånger satsen för jag vill inte ha den för låg men receptet är för 24cm.
Senast ändrad: