Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Förrätt och huvudrätt ska det såklart stå, virrig! Men dyker det upp tillräckligt bra recept på efterrätt kan jag nog överväga det med. Saffranspannacotta lät gott!
Hade kört på skaldjur om julafton inte var på en söndag (nu blir det skaldjur den 23:e istället) men jag kommer göra en fläsksida med lite julig glaze (typ dansk fläskstek men lite mer asiatiska smaker), och kanske någon grönkålssallad och potatis till. Jag gillar sill och lax av julmaten så det blir det också bara därför och lite som förrätt. Barnet vill ha prinskorv så det har vi färdig i frysen. Löjrom lät ju inte fel efter att ha läst tråden. Sen äter vi ostbricka och pepparkakor tänker jag.Det verkar som att det blir middag hemma hos oss på julafton och jag är inte så speciellt förtjust i traditionellt julbord. Det är gott, men jag tycker oftast att det blir alldeles för mycket mat med alla olika saker som ska fram. Vi funderade på att göra en boeuf, men det kanske finns någonting juligare? Någon saffransgryta? Eller annan rätt med lite juligare kryddor?
Till efterrätt blir det nog bara julgodis och kaffe, men tar gärna emot tips på förrätt och efterrätt. Gärna rätter som går att förbereda dagen innan så vi slipper stå i köket på julaftonskvällen.
Nyfiken fråga, varför inte skaldjur på en söndag?Hade kört på skaldjur om julafton inte var på en söndag
Nyfiken fråga, varför inte skaldjur på en söndag?
Aha. Jag har ingen koll, äter inte animaliskt.För att fiskauktionerna är stängda på helgen och man inte vill ha flera dagar gamla skaldjur? Köper du den på en söndag har den landats senast fredag morgon. Inte för att det är något fel på den, men den är inte färsk.
Jag tror inte du är ensam.. jag äter helst inte ens skaldjur i Stockholm ens en gång . Man kan ju slänga dem i frysen men äter de hellre på lördagen!Aha. Jag har ingen koll, äter inte animaliskt.
Jag tar gärna recept på glöggkräm - kan göra saffranspannkakan lite mer julig tänker jag!Om du skulle göra saffranspannacotta så kan jag rekommendera att dekorera med hallon eller björnbär blir otroligt gott. Vill du ha den ännu mer julig kan du göra en glöggkräm att spritsa i toppar ovanpå pannacottan. Hojta om du skulle vilja ha recept. Pepparkakssmulor är ett annat alternativ om du vill ha det enklare.
Jag tar gärna recept på glöggkräm - kan göra saffranspannkakan lite mer julig tänker jag!