Såg att jag råkat svara dig tomt så här kommer ett riktigt svarAlltså... denna tråden. Hur vet du att det känns bekvämare att lyssna på Ulf och Jimmie? Du har ingen aning är min gissning. Lika god gissning som din ovan tänker jag.
Finns inlägg i tråden om tanter i småorter som röstar fel också. Om ni tagit er tid att kika lite på statistik så ser ni att otryggheten ökat enormt sen 2014 i Sverige. Småbrott, störningar märks också för medborgare.
Jag vill inte att SD får något inflytande alls politiskt. Men tror att allt detta förnekande om stora problem med integration, påhopp på de som tycker det är ett enormt problem gjort SD så stora som de tyvärr är .
Det har varit en ganska onyanserad diskussion om Sveriges misslyckade integration. Och det har gjort SD till , förmodligen, Sveriges näst största parti.
Vet inte var ni bor i tråden. Men flytta till Tensta, Rinkeby, Husby, Fittja, Alby osv. Helst ni som har barn. Eller utmed tunnelbanelinjerna, kanske ni ändrar uppfattning om de som uppleveler otrygghet i sin vardag.
Jag tror inte heller att man får något vidare bra resultat av att hoppa på SD-väljare. De kommer garanterat inte övertygas av det du tror på med den taktiken. Med det sagt måste jag ändå säga att jag har svårt att föra dialog med dem. Dels pga att de uppenbarligen stöttar SDs partiprogram men också pga kommentarsfälten som fyller facebook när tidningar skrivit artiklar om klimat eller brott.
Upplevd otrygghet och faktisk otrygghet är inte samma sak. Det kryllar av folk som upplever samhället som väldigt otryggt trots att de bor mycket tryggt. Det finns så klart otrygghet och brottslighet på riktigt och det behöver vi bekämpa. Bekämpa med evidensbaserade metoder istället för populistiska förslag.
Men vi behöver också fundera över varför folk känner sig otrygga när de inte är det. Och se till att förbättra det.
En av anledningarna till den upplevda otryggheten är medierapporteringen.
"Enligt mediehuset Fanzingos granskning av nyhetsmedier är det nästintill omöjligt att få uppmärksamhet om du är ung, har något positivt att säga eller vill berätta om forskning. De senaste årens nyhetsrapportering har präglats av negativa nyheter, med oro och rädsla kopplat till covid19, kriminalitet och politiska utspel.
- Mest utrymme i riksnyheter får covid19, politik och kriminalitet. Och hälften av alla nyhetsinslag anspelar på känslor som oro och rädsla.
- Minst plats får nyheter som handlar om miljö, utbildning och forskning. Minst plats får också nyheter av positiv karaktär, som bara får 8% utrymme.
- Unga personer (25 år eller yngre) får nästan aldrig komma till tals i medierna (4%), och när de omnämns så handlar 44% av nyhetsinslagen om att unga är förövare eller brottsoffer.
- I april 2020 handlade 84% av alla nyhetsinslag om covid-19, dvs enbart 1-2 andra nyheter handlade om något annat.
- Nyheter från förorten handlar nästan uteslutande om kriminalitet (83%).
- Dödligt våld, våld och terrorbrott står för majoriteten av brottsrapporteringen i nyhetsmedia (63%). I verkligheten mindre än 1% av rapporterade brott relaterade till dödligt våld."
Källa: https://www.mynewsdesk.com/se/medie...r-koden-foer-vad-som-faar-bli-nyheter-3150306