Frysen är avfrostad för två månader sedan så jag tror inte att det är problemet. Lampan påstår att det är för varmt i frysen inte för kallt Det startade i samband med att jag glömde att stänga till dörren i förrgår kväll. Ingen lampa även om det värmts upp - tack och lov så har jag inte mycket i den och att saker som fryst basilika och ett paket varmkorv och en halv långfranska halvtinat är inget problem. Det började när jag kom hem i går och hivade in lite mer saker. Men har kollat nu och det verkar som det är glassen som fortfarande är mjuk och rinnig. Köttet jag la in igår är stenhårt. Kan glass fortfarande vara mjukt även om det nu är frystemperatur?
Iofs är kylen från stenåldern som sagt så jag kommer behöva byta den, men just nu är en extremt dålig tidpunkt.
Det är just i sådana lägen det blir som @Gnist beskrev. Tyvärr, men om du gör en ordentlig avfrostning kommer det med största sannolikhet att ordna sig (jag har samma problem med mitt frysskåp i ladan, jag brukar få lov att göra en avfrostning varje sommar så här års). Enligt min ingifte morbror (elektriker och expert på vitvaror) ska man helt låta den står helt i minst två dygn så den får torka också så man slipper problem med kondens som sedan fryser när man slår igång den igen.
Att du avfrostade för två månader sedan kvittar när den nu har stått öppen.
Edit: Jag är skitnojig så jag har alltid en termometer i frysarna för att vara helt säker på att de är tillräcklig kalla.