Nyårstråden

Middagen blev fantastisk! Förrätten ostpaj med lite gräddfil, tångrom och lite grönt. Middagen fasan, fläskfile och örtmarinerad soyabitar. Till det en cidersås, hasselbackspotatis och rödkålssallad.
Vi började idag redan fundera på nästa års middag. Tror vi landade i hare eller fisk!
Hare är väldigt gott, om man kan få tag i det! Väldigt mycket viltsmak.
 
Landade till slut på örtgratinerade havskräftor och en bra cava till förrätt (enligt plan).
Sedan helstekt hjortinnanlår, potatisrosor, rödvinssås och smörslungade grönsaker till huvudrätt. Rödvinssåsen blev så god! Det var också en bra idé (tack @athena_arabians) med grönsakerna. Lät vitlök och timjan gå mjukt på låg värme i oanständiga mängder smör, slängde sedan strax innan servering ner färsk broccoli, sockerärter, morot, paprika och rödlök skuret i ganska små bitar, saltade, och lät det bli varmt men inte mjukt. Gott rödvin till.

Till efterrätt blev det (också med inspiration från denna tråd) citrontiramisu. Bytte dock ut limoncellon mot apelsinsockerlag (överblivet från de syltade apelsinskalen jag brukar chokladdoppa som julgodis) blandat med citronsaft, och lade till passionsfrukt. Fräscht och gott!

Sammantaget bra nyårsmiddag. Nu diska och invänta tolvslaget.Visa bifogad fil 159964

Hur jag än scrollar hittade jag inget recept på detta. Har svårt för kaffe, så jag brukar bara äta övre delen av tiramisu. Älskar frukt så det här kändes som en bra lösning. :)

Vilket recept gick du efter?
 
Hur jag än scrollar hittade jag inget recept på detta. Har svårt för kaffe, så jag brukar bara äta övre delen av tiramisu. Älskar frukt så det här kändes som en bra lösning. :)

Vilket recept gick du efter?
Jag brukar bara improvisera. Principen i tiramisu är enkel: frukt i botten (om man vill ha), en vätska med lite stark smak (kaffe, apelsinjuice, äppelglögg, vad man nu vill ha, gärna förstärkt med någon likör), doppa savoiardikex i den och lägg på, äggkräm överst. Ev pudra lämplig dekoration ovanpå (kanel/kakao/kardemumma/hackade nötter el liknande som passar).

Finns olika varianter på äggkrämen, men jag tycker originalet på ägg, socker, mascarpone och en skvätt marsalavin eller likör blir godast och inte så stabbig.
 

Liknande trådar

Kropp & Själ Förra året hade jag en fantastisk jul. Vi ställde in julfirandet och det var lugnt och skönt helt utan stress. I år är det tvärtom. Det...
Svar
18
· Visningar
769
Senast: Cattis_E
·
Kropp & Själ Knip! Vilken dag som helst ska jag verkligen köra :up: Jag menar, jag har ju nyss fått barn och det, det behöver väl inte vara någon...
2
Svar
20
· Visningar
1 122
Senast: Tilly_85
·
Mat Dags för en lättsam tråd! Svärföräldrarna kommer på besök ikväll och vi ska beställa pizza, suttit i en kvart redan och funderat på vad...
4 5 6
Svar
106
· Visningar
3 717
Senast: hastflicka
·
  • Låst
  • Artikel Artikel
Dagbok Jag kände inte riktigt att det här platsar in i någon "vanlig tråd", och det är väl egentligen ett klart dagboksämne eftersom jag "bara"...
Svar
1
· Visningar
808
Senast: MML
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp