Landade till slut på örtgratinerade havskräftor och en bra cava till förrätt (enligt plan).
Sedan helstekt hjortinnanlår, potatisrosor, rödvinssås och smörslungade grönsaker till huvudrätt. Rödvinssåsen blev så god! Det var också en bra idé (tack
@athena_arabians) med grönsakerna. Lät vitlök och timjan gå mjukt på låg värme i oanständiga mängder smör, slängde sedan strax innan servering ner färsk broccoli, sockerärter, morot, paprika och rödlök skuret i ganska små bitar, saltade, och lät det bli varmt men inte mjukt. Gott rödvin till.
Till efterrätt blev det (också med inspiration från denna tråd) citrontiramisu. Bytte dock ut limoncellon mot apelsinsockerlag (överblivet från de syltade apelsinskalen jag brukar chokladdoppa som julgodis) blandat med citronsaft, och lade till passionsfrukt. Fräscht och gott!
Sammantaget bra nyårsmiddag. Nu diska och invänta tolvslaget.
Visa bifogad fil 159964