Nyårstråden

Maten var den bästa jag någonsin gjort !
Helstekt oxfile med råstekt potatis, stekta grönsaker (Sparris, broccoli, brysselkål och vitlök) med vitlökssmör och köpe Peppar bearnease.

Allt blev såååå perfekt !
 

Bifogade filer

  • Nyårsmiddag 2024.webp
    Nyårsmiddag 2024.webp
    43,3 KB · Visningar: 55
Åh, toast Skagen! Det var förstahandsvalet för förrätt, men det föll på att brödet ska smörstekas strax innan. Utan smörstekt bröd är det inte lika gott, och smörstekt bröd som är gjort två timmar tidigare är inget vidare heller. Det får bli en annan gång.
Det var smarrigt!
 
Här blev det ost och bubbel vid 16, sedan krustader och bubbel vid 19 och en rostad skiva jättefranska med hälften löjrom (etc) och hälften Skagen direkt efter det. Vi kör på någon slags överdimensionerad 5-rätters verkar det som :rofl:

En sorts krustad blev en riktigt fullträff. Lite lök, creme fraiche, räkor, dillkvist och några droppar Lagrito’s Satan i gatan-sås :d :d

Men så gott! Palmer vintage 2016 perfekt till räkor/rom.
Dock tur att vi införskaffade ett tolvslagsbubbel också, det här tog visst slut 😅

Nu ska jag snart göra sås :nailbiting:
Siktar på huvudrätt 21:30 ungefär.

IMG_0600.webp
 
Landade till slut på örtgratinerade havskräftor och en bra cava till förrätt (enligt plan).
Sedan helstekt hjortinnanlår, potatisrosor, rödvinssås och smörslungade grönsaker till huvudrätt. Rödvinssåsen blev så god! Det var också en bra idé (tack @athena_arabians) med grönsakerna. Lät vitlök och timjan gå mjukt på låg värme i oanständiga mängder smör, slängde sedan strax innan servering ner färsk broccoli, sockerärter, morot, paprika och rödlök skuret i ganska små bitar, saltade, och lät det bli varmt men inte mjukt. Gott rödvin till.

Till efterrätt blev det (också med inspiration från denna tråd) citrontiramisu. Bytte dock ut limoncellon mot apelsinsockerlag (överblivet från de syltade apelsinskalen jag brukar chokladdoppa som julgodis) blandat med citronsaft, och lade till passionsfrukt. Fräscht och gott!

Sammantaget bra nyårsmiddag. Nu diska och invänta tolvslaget.
1000005838.webp
 
Här blev det ost och bubbel vid 16, sedan krustader och bubbel vid 19 och en rostad skiva jättefranska med hälften löjrom (etc) och hälften Skagen direkt efter det. Vi kör på någon slags överdimensionerad 5-rätters verkar det som :rofl:

En sorts krustad blev en riktigt fullträff. Lite lök, creme fraiche, räkor, dillkvist och några droppar Lagrito’s Satan i gatan-sås :d :d

Men så gott! Palmer vintage 2016 perfekt till räkor/rom.
Dock tur att vi införskaffade ett tolvslagsbubbel också, det här tog visst slut 😅

Nu ska jag snart göra sås :nailbiting:
Siktar på huvudrätt 21:30 ungefär.

Visa bifogad fil 159957

Ser riktigt gott ut! Palmer gör riktigt bra champagne tycker jag.
 

Liknande trådar

Kropp & Själ Förra året hade jag en fantastisk jul. Vi ställde in julfirandet och det var lugnt och skönt helt utan stress. I år är det tvärtom. Det...
Svar
18
· Visningar
747
Senast: Cattis_E
·
Kropp & Själ Knip! Vilken dag som helst ska jag verkligen köra :up: Jag menar, jag har ju nyss fått barn och det, det behöver väl inte vara någon...
2
Svar
20
· Visningar
1 120
Senast: Tilly_85
·
Mat Dags för en lättsam tråd! Svärföräldrarna kommer på besök ikväll och vi ska beställa pizza, suttit i en kvart redan och funderat på vad...
4 5 6
Svar
106
· Visningar
3 663
Senast: hastflicka
·
  • Låst
  • Artikel Artikel
Dagbok Jag kände inte riktigt att det här platsar in i någon "vanlig tråd", och det är väl egentligen ett klart dagboksämne eftersom jag "bara"...
Svar
1
· Visningar
806
Senast: MML
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp