Som vanligt när jag ska planera mat, så börjar det med en lös idé och utvecklar sig med tiden till något (nästan) helt annat
.
Kalvrullader blir det, dock i en slags italiensk version , utan ost men med sås på vitt vin (champagne eftersom det var det jag har). Smashed potatoes till, gratinerade med västerbottenost
.
Till förrätt blir det jordärtskockssoppa av de nyuppgrävda knölarna från trädgården. Tror jag toppar soppan med brödkrutonger, eftersom jag har lite gammalt surdegsbröd hemma.
Ingen efterrätt eftersom jag inte är så mycket för sött, dock kransekage till mannen och till mig själv - chips med rödlök, dill, creme fraiche och röd ”caviar”
.
Champagne (Piper-Heidsieck Champagne Cuvée Brut) till mig (vanlig öl till snacksen) och Pepsi till mannen.
Håller på att koka potatis och så borde jag skynda mig ut i stormen och hämta lite rosmarin och timjan innan det blir helt mörkt
.
Katten nöjer sig med sin vanliga kycklingmousse, men är helt tokig i serpentinerna på bordet
.