Idag prövade vi ett recept från kokboken "Mero veggo". Det var gott men vi hivade i ganska mycket mer kryddor också
Ber om ursäkt för mina dåliga bilder, kameran på mobilen börjar ge upp...
Trebönsmasala
Ris eller bulgur (gärna fullkorn) för 4 pers
4 morötter (400 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk hackad, färsk ingefära (kan uteslutas)
rapsolja att fräsa i
2–3 tsk garam masala (indisk kryddblandning)
500 g krossad tomat
2 dl crème fraiche
1 grönsaksbuljongtärning
6–7 dl blandade bönor (två burkar)
färsk koriander efter smak
125 g mozzarellaost, i tärningar
1–2 dl hackade cashewnötter
1. Koka ris eller bulgur enligt anvisning på förpackningen.
2. Skala och riv morötterna grovt. Skala och hacka lök, vitlök och ingefära. Fräs i olja tillsammans med garam masala någon minut.
3. Tillsätt krossad tomat, crème fraiche och buljongtärning och låt koka 10-15 min.
4. Mixa såsen slät, enklast med stavmixer. Tillsätt bönorna, smaka av med koriander och ös i mozzarella, skuren i tärningar. Servera med ris eller bulgur och strö cashewnötter över.
Vi gjorde ett halvt recept (d.v.s på ett paket bönor) och det räckte till tre portioner för oss, så receptet är generöst angivet tycker jag