Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag har lagat en sååå god Melanzane - aubergingratäng . Idag blir det auberginer fyllda med auberginer och jag champinjoner. Nån som sitter inne på nån mer god maträtt med aubergine?
Mvh älskar auberginer
Låter som det jag gjorde förutom peston. Smarrigt!Aubergine är verkligen underbart
Jag gör ibland en gratäng med aubergine, mozzarella, pesto och tomatsås som brukar bli väldigt uppskattad. Påminner lite om den du länkade till. Använder inget exakt recept men man försteker auberginen i rätt tunna skivor (på bredden, som rundlar alltså) efter att ha saltat ur dem lite vatten en stund. Steker dem gör man enklast på en ugnsplåt på rätt hög värme i ugnen efter att man penslat dem med generöst med olivolja. Stek skivorna ca 5-10 min per sida, de ska bli rätt mjuka. Sen lägger man bara aubergineskivor i botten på en ugnsform, har på mozzarella i skivor och klickar över pesto, och sen ytterligare ett lager aubergineskivor. Sen häller man tomatsåsen över alltihop och toppar med lite ost om man vill. Baka i kanske 30 min på ca 175 grader. Blir gott med ris till.
Brukar använda 2 stora auberginer, 2 bollar mozarella, en sats tomatsås och drygt en halv burk pesto till en gratäng för ca 4-5 personer.
Sjukdagar+veterinärräkningar+semesterresa = operation potatismånad inleds i morgon så sitter någon på ett favoritrecept mottages det tacksamt!
Lägger till favoriten linssoppa som går att göra i olika varianter beroende på kryddor och grönsaker som hälls i och alltid blir gott till låg kostnad.Sjukdagar+veterinärräkningar+semesterresa = operation potatismånad inleds i morgon så sitter någon på ett favoritrecept mottages det tacksamt!
Stekt vitkål är billigt och gott och funkar till många saker se inlägget ovan.Sjukdagar+veterinärräkningar+semesterresa = operation potatismånad inleds i morgon så sitter någon på ett favoritrecept mottages det tacksamt!
Kikärtor, köp torra kostar i princip inget.. Koka stora batcher och frys in.
Fräs lök, tikka masala krydda, tomatpuré ihop med spiskummin, kummin eller annat som du har hemma. På med en burk krossade tomater och kikärtor. Servera med ris.
Kikärtor serveras också med vitsås och potatis.
Stek lök, morot snabbt i olja. Mosa kikärtor och blanda ner lök och morot. Knäck i något ägg. Gör biffar med blöta händer. Stek i olja. Servera med potatis och yoghurt.
Hummus med ugnsrostade grönsaker.
Kikärtor med pasta och ett ägg (tänk pasta carbonara)
Mina snabba, billiga nödmatsrecept när pengar är kort...
Lägger till favoriten linssoppa som går att göra i olika varianter beroende på kryddor och grönsaker som hälls i och alltid blir gott till låg kostnad.
Tack snälla! Jag hade fastnat lite i tofu-träsket så det var verkligen guld värt!Stekt vitkål är billigt och gott och funkar till många saker se inlägget ovan.
Jag har rostat i både ugn och stekpanna. Jag lade på kryddor innan Fick ha på rätt ordentligt med kryddor för mycket smak. Jag gillar rätt stark matNån som brukar rosta kikärtor? Är sugen på testa, planen är att skvätta över lite olivolja, chiliflakes och flingsalt.
Vill dock ha mer kryddor än så, ska jag lägga på det efter eller före de ska in i ugnen?
Alla recept säger olika..
Räknas det som att rosta om man gör i stekpannan och utan att det blir färg/krispyta på dem?Nån som brukar rosta kikärtor? Är sugen på testa, planen är att skvätta över lite olivolja, chiliflakes och flingsalt.
Vill dock ha mer kryddor än så, ska jag lägga på det efter eller före de ska in i ugnen?
Alla recept säger olika..
Räknas det som att rosta om man gör i stekpannan och utan att det blir färg/krispyta på dem?
Då har jag först blandat kryddorna i olja. Kört ärtorna i stekpannan så de blir "torra", sedan dränkt dem i kryddoljan och stekt lika mycket till. Saltat efteråt.
Kan dock inte ätas med fingrarna pga oljan om det är det du vill ha dem till, men gott av samma skäl...