Vad blir det för (vegetarisk) mat? Del II

Vad brukar ni använda för kryddor till "kött"färssås? Jag har alltid kört min klassiska salt, vitlök (färsk), gul lök, massor av paprikapulver och kanske lite chiliflakes men inte så mycket mer än så.
Här om dagen provade jag en färdigblandad kryddblandning just för köttfärssås men blev inte alls imponerad, så därför tänkte jag höra vad ni brukar ha i :)
 
Vad brukar ni använda för kryddor till "kött"färssås? Jag har alltid kört min klassiska salt, vitlök (färsk), gul lök, massor av paprikapulver och kanske lite chiliflakes men inte så mycket mer än så.
Här om dagen provade jag en färdigblandad kryddblandning just för köttfärssås men blev inte alls imponerad, så därför tänkte jag höra vad ni brukar ha i :)

Samma som du, men även soja, buljongtärning, massor av basilika och oregano. :)
 
Vad brukar ni använda för kryddor till "kött"färssås? Jag har alltid kört min klassiska salt, vitlök (färsk), gul lök, massor av paprikapulver och kanske lite chiliflakes men inte så mycket mer än så.
Här om dagen provade jag en färdigblandad kryddblandning just för köttfärssås men blev inte alls imponerad, så därför tänkte jag höra vad ni brukar ha i :)

Jag gör en bolognese så då har jag salt, svartpeppar, tomatpuré, krossad tomat, lite röd balsamvinäger/balsamico för syra och sötma, oregano, basilika, gul lök, vitlök, buljong eller fond (oftast grönsaks) samt en skvätt soja. Har jag hemma hackar jag också ned stjälkselleri och morot som steks med löken i början.
Ibland händer det att det åker ner lite ketchup eller socker också för att få mer sötma och få fram tomatsmaken.
 
20191205_145745.webp
 
Det här skulle bli vackert gyllenbrunt på 5-10 minuter i 200 grader, efter 10 minuter insåg jag att 200 grader i min ugn är en ljummen sommarvind och vred i frustration upp den på max och slog på grillen. Tog 15 sekunder innan nåt sa poff och maten såg ut så här :rofl:
757AD4DC-E1B7-4947-B5DE-4113CA7FAD83.webp


Aja, det blev ju inte jättebränt i alla fall. Tur jag var kvar i köket 😅
 
Idag köpte jag 2a byttan rödbetssallad :d och risgrynsgröt och detta blev mellisen :).

Nu har jag gjort k*ttbullar också och middagsplanen är bl a k*ttbullar med kokt potatis och rödbetssallad. :)
 

Bifogade filer

  • 20191206_155926.webp
    20191206_155926.webp
    75,8 KB · Visningar: 25
Det här skulle bli vackert gyllenbrunt på 5-10 minuter i 200 grader, efter 10 minuter insåg jag att 200 grader i min ugn är en ljummen sommarvind och vred i frustration upp den på max och slog på grillen. Tog 15 sekunder innan nåt sa poff och maten såg ut så här :rofl:
Visa bifogad fil 41155

Aja, det blev ju inte jättebränt i alla fall. Tur jag var kvar i köket 😅

Vad är det? :)
 

Liknande trådar

Hemmet Jag funderar på att köpa frysbox, ca 200 l. Jag har en otrolig förmåga att passa på när det är extrapriser att köpa massor och frysa in...
Svar
0
· Visningar
203
Senast: Mia_R
·
Relationer Min son (26 år) är sambo med en jämnårig tjej, de har fått två underbara barn (3,5 år och 2 år). Nu till problemet, tjejen har inget...
2 3 4
Svar
66
· Visningar
10 750
Senast: Oh_really
·
Skola & Jobb Jag har varit anställd på mitt jobb i snart 4 år och har trivts varenda dag. Men nu har jag hamnat i ett läge där trivseln är borta. Det...
2
Svar
37
· Visningar
3 483
Senast: Badger
·
F
  • Låst
Trädgård & Växter Med bara fyra dagar kvar av odlingsåret 2023 tar jag mig friheten att skapa nästa för 2024! :) Jag gissar att planerandet redan är igång...
98 99 100
Svar
1 997
· Visningar
72 106

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Dressyrsnack 17
  • Hästfolkets lilla ordbok
  • Lerig hage

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp