Vad blir det för (vegetarisk) mat? Del II

  • Mat
  • Trådstartare Trådstartare pepp
  • Startdatum Startdatum
  • Svar Svar 2 009
  • Visningar Visningar 126 636
Vad brukar ni använda för kryddor till "kött"färssås? Jag har alltid kört min klassiska salt, vitlök (färsk), gul lök, massor av paprikapulver och kanske lite chiliflakes men inte så mycket mer än så.
Här om dagen provade jag en färdigblandad kryddblandning just för köttfärssås men blev inte alls imponerad, så därför tänkte jag höra vad ni brukar ha i :)
 
Vad brukar ni använda för kryddor till "kött"färssås? Jag har alltid kört min klassiska salt, vitlök (färsk), gul lök, massor av paprikapulver och kanske lite chiliflakes men inte så mycket mer än så.
Här om dagen provade jag en färdigblandad kryddblandning just för köttfärssås men blev inte alls imponerad, så därför tänkte jag höra vad ni brukar ha i :)

Samma som du, men även soja, buljongtärning, massor av basilika och oregano. :)
 
Vad brukar ni använda för kryddor till "kött"färssås? Jag har alltid kört min klassiska salt, vitlök (färsk), gul lök, massor av paprikapulver och kanske lite chiliflakes men inte så mycket mer än så.
Här om dagen provade jag en färdigblandad kryddblandning just för köttfärssås men blev inte alls imponerad, så därför tänkte jag höra vad ni brukar ha i :)

Jag gör en bolognese så då har jag salt, svartpeppar, tomatpuré, krossad tomat, lite röd balsamvinäger/balsamico för syra och sötma, oregano, basilika, gul lök, vitlök, buljong eller fond (oftast grönsaks) samt en skvätt soja. Har jag hemma hackar jag också ned stjälkselleri och morot som steks med löken i början.
Ibland händer det att det åker ner lite ketchup eller socker också för att få mer sötma och få fram tomatsmaken.
 
20191205_145745.webp
 
Det här skulle bli vackert gyllenbrunt på 5-10 minuter i 200 grader, efter 10 minuter insåg jag att 200 grader i min ugn är en ljummen sommarvind och vred i frustration upp den på max och slog på grillen. Tog 15 sekunder innan nåt sa poff och maten såg ut så här :rofl:
757AD4DC-E1B7-4947-B5DE-4113CA7FAD83.webp


Aja, det blev ju inte jättebränt i alla fall. Tur jag var kvar i köket 😅
 
Idag köpte jag 2a byttan rödbetssallad :d och risgrynsgröt och detta blev mellisen :).

Nu har jag gjort k*ttbullar också och middagsplanen är bl a k*ttbullar med kokt potatis och rödbetssallad. :)
 

Bifogade filer

  • 20191206_155926.webp
    20191206_155926.webp
    75,8 KB · Visningar: 25
Det här skulle bli vackert gyllenbrunt på 5-10 minuter i 200 grader, efter 10 minuter insåg jag att 200 grader i min ugn är en ljummen sommarvind och vred i frustration upp den på max och slog på grillen. Tog 15 sekunder innan nåt sa poff och maten såg ut så här :rofl:
Visa bifogad fil 41155

Aja, det blev ju inte jättebränt i alla fall. Tur jag var kvar i köket 😅

Vad är det? :)
 

Liknande trådar

R
Mat Vi behöver skärpa till oss med matlagningen och dra ner på köpmaten. Vi har också en önskan om att äta mer vegetariskt. De här två... 2 3 4
Svar
67
· Visningar
3 728
Senast: Roheryn
·
Mat MSB tycker att man ska ha mat för en vecka hemma. Och det har jag nog. Om jag letar upp bönor, spagetti och annat som ligger och samlar... 9 10 11
Svar
201
· Visningar
6 067
Senast: Tantan
·
Mat Jag äter ju mycket knäckebröd just nu. Det är väldigt gott, med både det ena och det andra på faktiskt. Har haft en period med... 4 5 6
Svar
108
· Visningar
2 155
Senast: Bulldoozer
·
Mat Jag har under många, många år haft problem med magen och prövat den ena dieten efter den andra. Nu verkar det som att det äntligen är... 2
Svar
35
· Visningar
2 134
Senast: Keb71
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp