R
Raderad medlem 68338
Jag och bror lagade mat ikväll på landet. Det blev 55-gradig renfilé, rotsaksgratäng, rödvinsås och friterad grönkål. Till det en bra rioja
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Vet ni, vet ni, vet ni vad jag hittade på ICA idag? För första gången sen i augusti - iKaffe! När man talar om havremjölken, alltså! Köpte bara fyra eftersom jag är lite lätt handikappad när det kommer till bärande för tillfället, men jag ska återvända ikväll med bärhjälp.
PS. Som med kantarellställen. Jag berättar inte var.
Såklart!Kan man göra guacamole på avokado som har svarta strimlor? Det smakar som vanligt tycker jag
Söker risottotips. En påse vildris håller på att koka, har stekt ett paket bacon tillsammans med en burk hela svampignoner o har ett kallt kokt ägg.
Kan jag blanda med tonfiskfile o grillad paprika (burk)?
Min köksitlienska är som min italienska i allmänhet, hellre än god, men jag kan tillräckligt av andra romanska språk för att klara att följa ett filmklipp. Bilder har ju fördelen av att inte kräva så god språkförståelseDet var länge sedan jag åt svart pasta, men jag minns smaken som lite unken och lite svår att kombinera med annat. Här är det såsen som är svart och som helt svärtar både pastan och bläckfisken. Jag tycker att det ger en friskare och bättre havssmak än den svarta pastan har (som jag minns det).
Jag vet inte hur bra du är på köksitalienska, men tex det här receptet kan ge en bild av det hela: https://ricette.giallozafferano.it/Linguine-al-nero-di-seppia.html (Jag har aldrig lagat det själv.)
Parmesan?? Nej. Inte parmesan. PEPPARROT. En helt annan sak. Jag får mer VLIN till efterrätt. Och choklad med hela hasselnötter. Måste vara därför jag är så förvirradVar på trevlig liten havsdelikatessaffär på väg hem från storstaden idag och köpte lite laxnuggets, räk- och laxbollar och räkröra som jag tänkte att jag skulle ätit ikväll, samt en bit torskfilé som jag tänkte att jag skulle äta imorgon kväll. Sen kom jag på att jag ska till Göteborg imorgon kväll, så jag fick torsken idag istället. Ugnsstekte den med rätt mycket parmesan och lite hyvlat smör. Krossad potatis till. Och gröna ärtor och lite brynt smör. Och lite räkröra. Och vitt vin. Sjukt gott! Får bollar, nuggets och räkröra till lunch imorgon istället. Känns inte så jobbigt.
Tortelloni fylld med ricotta och spenat, tillagad på Bukevis med smör, buljong och en skvätt vitt vin. Till detta sås på gorgonzola, vitt vin och lite creme fraiche, med sjuka mängder ärtor i. Parmachips på toppen. Rödvin till. Barnet åt tre portioner.
BUKEVIS????? Hrmpf!
Den sk bukemaffian!Hyacinth, du ÄR ju Buke!