Tittar in i ditt kök, del 14

Status
Stängd för vidare inlägg.
Jag åt pulled någonting igår med ugnsstekt spetskål och en avokadoröra. Liksom en omixad guacamole utan lök - avokado, vitlök, chili, limesaft, flingsalt.

Och så bakade jag mitt första surdegsbröd! @Killaloe gav mig vårdnaden om en avkomma på hennes Leif - Urban the Urban Sourdough bor numera hos mig och fick igår eh, göra barn för första gången.

Jag hade lite prestationsångest efter att ha läst en massa recept, men pratade med min chef på eftermiddagen som hade fått tips av sitt lokala lilla surdegsbageri om att bara köra på känsla och gärna använda jäst första gången. Så det gjorde jag, och bakade det direkt i en järngryta.

Var rädd att det inte skulle jäsa men det jäste så att locket på järngrytan lättade flera centimeter. Herregud! Kanske får vara lite försiktig med att ställa den framför "kaminen", men jag var som sagt rädd att ingenting skulle hända. Sedan ramlade handtaget av ugnsluckan när jag tog ut middagen och strax skulle ställa in grytan med brödet - mycket opraktiskt men det ordnade sig med några brända fingrar och många fula ord. Och till slut blev det minsann ett bröd av det också!

img_5464_5887c0d02a6b227b28a88d77.jpg


Jag smakade en ändbit med lite smör på och det var väldigt gott. Hård skorpa och lite segt och gôtt inuti. Inte typiskt surdegsaktigt men ändå åt det hållet och definitivt med rätt smak! Så det var kul.

Nu hoppas jag stenhårt på att få en ny spis! (Det är annat som är fel med den också, den värmer ojämnt både på största plattan och i ugnen, det började ryka ur ugnen utan större anledning häromveckan och den är från forntiden - det är alltså inte bara ett trasigt handtag ;))
 
Ja, en SNUBBE jag träffat i två månader nu. Börjar kanske bli lite förtjust. Inte i hans val av indisk-hak dock.
Nämen kuuuul!! :love:

Tur också att han inte stod för hak-valet, då hade vi nog behövt säga DUMPA! En SNUBBE som inte har koll på hak med bra paneer är inte bra :D
 
Alltså hur hinner man med matlagning?

Igår lät jag hästarna vila, mockade och tog en promenad med hundar. Hemma vid 18-18:30 Började direkt med matlagning. (vi bestämmer dagen innan vad vi tänkt äta för att slippa stå samma dag) Efter mat, äta och plocka undan är klockan redan 20:00

Vanligtvis brukar jag inte vara hemma förrens vid 20:30-21:00 sambon likaså. Hur tusan ska man hinna med??

Idag blir det hemmagjord pyttipanna efter att vi kokat rejält med potatis igår :)
 
På min sida av Nordsjön firar vi en gammal död poet idag, så ikväll blir jag bjuden på Burns supper med allt vad det innebär. Cullen skink och haggis, neeps and tatties står på menyn. Och så whisky, mycket whisky. Jag är inte särskilt förtjust i varken riktig haggis eller whisky men tänkte bidra med vegetarisk haggis och gin istället, så blir det säkert en alltigenom njutbar kväll för mig också!
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Mat Vi fortsätter att dela med oss om vad vi lagar, äter, inspireras av och funderar på i matväg! I mitt kök serverades idag pasta med...
31 32 33
Svar
644
· Visningar
28 783
Senast: em76
·
Kropp & Själ Egentligen har jag ett fantastiskt bra liv. Jag älskar mitt lilla hus, jag älskar mitt yrkesval, jag har bra kollegor och en bra chef...
2 3
Svar
42
· Visningar
2 091
Senast: Thaliaste
·
  • Låst
Mat Matinspirationen fortsätter! Vad lagas det för godsaker hemma i köken? Vad äts, i eller utanför köken? Hur smakade det? Och kanske hur...
99 100 101
Svar
2 004
· Visningar
111 053
Senast: Mineur
·
  • Artikel Artikel
Dagbok Efter allt trassel med boende vid flytten till min nya stad så trodde jag att jag hade köpt mig ett hus som jag skulle kunna trivas i...
Svar
4
· Visningar
1 967
Senast: kma
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp