Vad gör man med dem? Äter som apelsiner?
Jupp
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Vad gör man med dem? Äter som apelsiner?
Tråkigt när det är såGula hittar jag aldrig. Fattar inte hur ni som hittar gör? Jag kan åka ut långt ut i vildmarken, hitta små gula knoppar som jag lämnar på tillväxt och veckan efter är de borta.
Åh vad snällt! Ja, jag kanske hojtar. Hittade på allvar tre (3)?stycken på mitt bästa ställe där det annars bara är att hämta korgvis.
Det var VEDERVÄRDIGT!
Det var VEDERVÄRDIGT!
Men hallå, ni är ju helt galna.
Vet inte hur man gör för att lägga ut själva bilden utan länk. Men fin är den.
Gjorde nån sorts gryta igår med aubergine, tomat, lök, lite nötfärs, chili och kanel. Blev så mycket att jag bjöd över grannarna. Sen fick jag ett ryck precis innan de kom, fick för mig att det var för lite mat. Gjorde klyftpotatis till, fetaostkräm och ett stekpannebröd som blev så jävla gott att det inte gick att sluta äta. (med tanke på min "bantning")
Och så råkade det bli toscaäpplen med vaniljglass till efterrätt.
Grannarna föråt sig, vi med och maten räckte till idag också ... så det var inte för lite som var problemet i alla fall ...
8 bröd
25 g jäst
2 dl mjöl
2 dl vatten
0.25 dl socker el motsvarande honung
0.5 dl olivolja
1 tsk salt
Vetemjöl
Men jag gjorde dubbel sats - ALLT tog slut ...
Kalljäst deg till dubbel storlek, tog kanske 40 min. degen ska släppa bunken men inte för mycket mjöl så att den blir fast.
Dela degen oven i 8 delar. Häll ut lite olivolja på bakbordet och kavla ut riktigt tunt i stekpannestorlek. hetta upp stekpanna till medelvärme. Stek tills degen bubblar upp och har fått lite färg på undersida, vänd och stek andra sidan.
Alltså, det låter inte märkvärdigt men det var så sanslöst GOTT! Ungefär som naanbröd. en av sönernas recept, han hade det för att göra gyros. Gott att ha till grytor, fylla med sallad, hallomi och tztatiki, till soppa.
Skulle till och med tro att det är så snällt att även du @Hyacinth borde kunna få behålla det. Hoppas det i alla fall.
p.s Degen var extremt seg och lättarbetad. Trodde aldrig att det skulle gå att flytta så tunna kakor till stekpannan utan att de gick sönder, men det gick lätt som en plätt.
Pålägg eller i sallad.Jag har fått en varmrökt fläskfilé, vad ska jag ha den till?!
Glutenfritt har jag ingen erfarenhet av. Men brödet blev väldigt SEEEGT , kan man få den effekten utan gluten? För det var liksom vitsen med just det här brödet.