Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Tycker du om brunede kartofler?Juleand, rødkål, sauce samt brunede kartofler . Franskt årgångsvin (rött) och grön Tuborg.
Fransk paté på baguette till förrätt.
Har ätit så mycket att jag inte kan sitta ner eftersom magen är överfull .
Älskar det!Tycker du om brunede kartofler?
yes please.Tycker du om brunede kartofler?
Oj! Jag är nästan rädd för det. Kräset nog.Älskar det!
Vi brukar äta julcurry någon gång under julhelgen.Här blev det Indisk mat till julmiddagen igår - och ja, det var en överenskommelse inom familjen så ingen blev upprörd, tvärtom!
Och det blev JÄTTEgott! Jag drog igång redan kvällen innan, som tur var, och gjorde ett gäng snabba chutneys och röror, mycket med mynta, koriander ( ) och yoghurt. En himmelsk med tomat och en massa chilli. Och så marinerade jag en del kyckling och Quorn. Tre sorters ris.
Missöden: Jag tappade all Garam Masala-blandning i diskvattnet i diskhon.... Popadum:arna fattade eld i ugnen (bakpapperet "råkade" röra vid grillen som jag haft på en stund tidigare...) och Quorn går inte att grilla, vet jag nu..... Det lossnar från grillpinnarna. Och blir bara bränt och konstigt.
Dessutom skulle jag behöva dubbla spisar, massor med såna där värmeplattor för att hålla allt varmt, och fyra armar till. Nu serverades två av curryrätterna direkt ur aluminiumformarna jag hade dem i för värmens skull, inte så elegant men helt ok.
Indisk öl till, jättegott!
HELT klart ok som julmiddag ibland! De underbara kryddorna är nästan lite jul:iga om man tänker så!
Men ingen orkade nån efterrätt.
Jag tycker alla kryddorna i den maten är en sån perfekt motvikt till den typiska svenska julmaten - som också är god, men i andra änden av spektrat, liksom. Vanlig enkel pastasås med en massa goda tomater, likaså!Vi brukar äta julcurry någon gång under julhelgen.
Fast poängen med julcurryn är lite att julens kryddor används i curry. Ingefära, kardemumma och sånt.Jag tycker alla kryddorna i den maten är en sån perfekt motvikt till den typiska svenska julmaten - som också är god, men i andra änden av spektrat, liksom. Vanlig enkel pastasås med en massa goda tomater, likaså!
Glömde fabulös kokoschutney!Igår: Julcurry! Grönkålscurry med brysselkål i. Rödbetsbiffar med i stort sett pepparkakskryddning. Basmatiris med saffran.
Idag, lunch: tofu, spenat och udonnudlar, alltsammans med sesamfrön och koreansk chili. Edamamebönor bredvid. Nu kaffe och pepparkakor.