Glöm inte ansjoser, agurk och skaldyr (och mandelmassenasse)
Agurk är underbart!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Glöm inte ansjoser, agurk och skaldyr (och mandelmassenasse)
Oh gode tid. Jag beklagar.
Jag har ett likartat problem med min partners bror plus fru. Tack och lov inte mitt syskon.Tack. Jag kämpar med känslorna
Jag har hört oläckert mycket, från danska kompisar. Det har inte handlat om mat tror jag, utan om saker som är äckliga i största allmänhet. Älskar ordet.Min (svenska) svärmor säger läckert om allt möjligt som hon gillar. Det är extremt förvirrande eftersom ingen annan säger så på svenska, och för mig är det ordet man använder när man som barn någorlunda artigt ber om godis.
Hon säger dock inte oläckert, och det är heller inte så enkelt som att oläckert betyder motsatsen till läckert. (På danska, på svenska har jag ingen aning.)
Alltså, om så väl vore
På danska eller på danskars svenska, ja. Men inte på svenska på riktigt?Jag har hört oläckert mycket, från danska kompisar. Det har inte handlat om mat tror jag, utan om saker som är äckliga i största allmänhet. Älskar ordet.
Nej nej, jag menade på danskars danska. Jag skulle önska att vi hade det på svenska, det är så talande.På danska eller på danskars svenska, ja. Men inte på svenska på riktigt?
Jag skulle nog översätta det till äckligt, om jag måste översätta, men det är ju inte alls lika bra.Nej nej, jag menade på danskars danska. Jag skulle önska att vi hade det på svenska, det är så talande.
Nej, det är precis det jag menar.Jag skulle nog översätta det till äckligt, om jag måste översätta, men det är ju inte alls lika bra.
Jag köpte både fänkål och kummin på väg hem och båda doftar rätt - så nu har jag satt en deg med båda delar plus solrosfrön. Ska bli spännande! Har ätit en liten middag med hopp om goda smörgåsar till kvällsmat!
Ska även göra maränger ikväll tänkte jag, sådana som får stå i avstängd ugn över natten efter att ha satts in i hög värme. Ska hem till en fd kollega som just fått en liten Sigrid, kollegan är glutenintolerant och maränger känns som ett säkert kort. Tänkte skoja till det och experimentera lite med hushållsfärg, har både blå och röd. Undrar om det går bra att färga smeten med båda på en gång, alltså bara röra ner några droppar försiktigt och inte färga hela smeten, så att de blir lite skojigt randiga eller om jag ska dela smeten i två...
Något som är väldigt gott i såna där man glömmer i ugn är hackade nötter.
Tror vi ska äta dumplings ikväll, vegetariska och med anka. Imorgon ska jag äta palak paneer på lokal om allt går min väg.
Agurk är underbart!
Jag vet inte om jag kan stå för det längre, det var många år sedan jag åt spaghetti med socker.Igår lagade jag mat till mima styrelsekollegor (mest för att jag inte skulle dö svältdöden under mötet) varav en är tomatintolerant, så det blev köttfärssås Bianco enligt recept från Paulo Roberto. Okej, jag var lite snål med saltet men helt ärligt var det rätt så menlöst Mr Roberto står nu på min ignore-lista gällande receptmakare!
Åt dessutom äpplekladdkaka till efterrätt som blev väldigt kladdig men mycket god ändå (dock var oatleys vaniljsås helt genomvidrig, så lyckan när jag fick med mig lite hem och kunde äta med vaniljglass var total ).
Gjorde dessutom paj till min stackars sambo (hade lovat middag men glömt bort mötet så kände mig lite taskig) med kyckling, oliver och paprika. Eftersom det blev en del över och sambon är iväg så är det min tur att äta paj på egen hand ikväll. Blir förhoppningsvis bra, annars ska jag kalasa på min kalla spaghetti (kanske med socker på enligt bra ovana jag lärt mig av @Chili )
men avvisa inte Roberto. Hans recept på tiramisu är BÄST.