Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Alla utflykter i Skåne går till Ale stenar. Alla era gäster kommer att forslas dit en sväng när rastlösheten börjar krypa i kroppen efter ett par timmar på landet. Sanna mina ord.Glömde! Vi har UTFLYKTAT.
Var på Södra Kompaniet och köpte chorizo, rödbetssallad och lammkorv av utflyttad södermalmshipster med tillhörande spännande skägg. Mucho hemtamt. Sen var vi på eklaholm (i sanning en upplevelse, kändes väldigt hipstrigt). Inorgon planeras besök på HIPSTERcafet Olof-Viktor samt Skånes Stonehenge, Ale Stenar.
Jag har även fått se det mest spännande: stukor. Denna jordkällare ovan mark för betor mm. Min reaktion när jag fattade fick nästan chauffören att köra i diket. STUKOR!!!! Skrek någon med eufori i blicken.
Alla utflykter i Skåne går till Ale stenar. Alla era gäster kommer att forslas dit en sväng när rastlösheten börjar krypa i kroppen efter ett par timmar på landet. Sanna mina ord.
Om du kommer till mitt sommarhus kan vi åka (obs åka, allt man gör innefattar att man även åker) till Tjolöholm och till Äskhult. Det blir toppen!Glimmingehus har jag i rockärmen också.
Om du kommer till mitt sommarhus kan vi åka (obs åka, allt man gör innefattar att man även åker) till Tjolöholm och till Äskhult. Det blir toppen!
Det är ju det bästa med landet, det. Att tiden står still.
Mattrenderna gör det, i vart fall.Den står verkligen inte still. Den går inte ens långsammare.
Mattrenderna gör det, i vart fall.
Men jag tycker att många som bor på landet verkar göra det just för det stillaståendes skull. Som tex när de visar upp sina utsikter, på bilder på tex facebook. Olika vyer, som jag tolkar just som att det är stillaståendet som är grejen. (Skogen växer för all del, men sakta.)
Nu var det ju du som tog upp det här med maten iofs. Jag äter ju hur konstiga saker som helst när jag är på landet och odlar.Så har jag aldrig uppfattat det. Här händer lika mycket som i stan. Andra saker, visst, men inte är det stillastående. Att man inte ligger i frontlinjen för mattrender må vara hänt.
Men. Jämställer han risotto med PLANKSTEK? Finns ens plankstek (söder om Dalälven) längre?
Jag har ett alkoholrelaterat utmattningssyndrom sedan systembolagsshopping i förrgår; prepping inför helgerna. Kvittot får UNDER INGA OMSTÄNDIGHETER nå min lågavlönade partners händer! Jag har bara ett steg kvar till att gömma (dyra) flaskor bakom böckerna.
p.s Maken är magsjuk. Förväntar mig magsjuka på julafton, det kommer att bli toppen.
Levt på te och rostat bröd idag i någon sorts förebyggande syfte.
Intressant det här med generationer. Jag kan verkligen inte se mina (kulinariskt bevandrade) föräldrar bjuda på friterat rispapper. De är ca 80 båda. Och båda har ätit hur konstiga saker som helst tex i Kina. Hur gamla är dina?Vad mycket gott ni alla äter. Det var mycket trevlig ikappläsning!
I fredags åt vi ute på fransk restaurang, för att fira PARTNERS efterlängtade examen. Vi åt oliver och friterade grodlår med vitlöks/persiljesmör till förrätt, råbiff respektive hälleflundra med ingefärsbeurre blanc till varmrätt, och en chokladgrej och citronsorbet till efterrätt. Delade en flaska bourgogne och hade oförskämt trevligt, vi båda hade skrattkramper och smajl-träningsvärk i ansiktet innan desserten ens hade kommit in.
Igår kom jag hem till mina föräldrar, PARTNER fortsatte med nattåg till släkten i Norrland.
Föräldrarna bjöd på champagne och snittar (friterat rispapper med avokado, tångrom, CF) och älggryta med potatis, lingon och rödvin till middag.
Intressant det här med generationer. Jag kan verkligen inte se mina (kulinariskt bevandrade) föräldrar bjuda på friterat rispapper. De är ca 80 båda. Och båda har ätit hur konstiga saker som helst tex i Kina. Hur gamla är dina?