Tittar in i ditt kök del 27

Hade lite lammstek i skivor kvar. Jag gjorde en svampsås med lite chili, lök, blandad svamp och matlagningsgrädde. Sen friterade jag salviablad i olja. Kokade spagetti till. Lade spagetti och svampsås i en tallrik, delade lammsteken i mindre bitar och rörde ihop allt. Salviabladen fick rinna av på hushållspapper, sen toppade jag med krossade salviablad. Det blev väldigt gott och har en matlåda över också. :d
 
Syrade svartbönor låter spännande, hur gör du dom?
Det är lätt som en plätt!

Jag köper svartbönor i tetra, sköljer dem i ett durkslag och låter dem rinna av.

I övrigt behövs:
* Citron (pressas till saft)
* Rödlök (skivas)
* Dill, helst färsk men torkad funkar
* 1/3-1/2 färsk chili, helst ganska svag sort
* Lite honung (obs det ska bara vara lite)
* Salt
* Lite svartpeppar

Citronsaften, chilin, rödlöken och honungen blandas ihop i en skål/större burk med lock. Därefter blandar man i bönorna och rör om ordentligt. Tillsätt salt (inte mycket), dill och lite svartpeppar.

Till 1 förpackning bönor behöver man saften från 0,5 citron ungefär.

Låt dra åtminstone ett par timmar innan servering men bönorna är godast om de får stå ett dygn eller så i kylskåp.
Rör om bönorna innan de serveras.
 
Det är lätt som en plätt!

Jag köper svartbönor i tetra, sköljer dem i ett durkslag och låter dem rinna av.

I övrigt behövs:
* Citron (pressas till saft)
* Rödlök (skivas)
* Dill, helst färsk men torkad funkar
* 1/3-1/2 färsk chili, helst ganska svag sort
* Lite honung (obs det ska bara vara lite)
* Salt
* Lite svartpeppar

Citronsaften, chilin, rödlöken och honungen blandas ihop i en skål/större burk med lock. Därefter blandar man i bönorna och rör om ordentligt. Tillsätt salt (inte mycket), dill och lite svartpeppar.

Till 1 förpackning bönor behöver man saften från 0,5 citron ungefär.

Låt dra åtminstone ett par timmar innan servering men bönorna är godast om de får stå ett dygn eller så i kylskåp.
Rör om bönorna innan de serveras.
Vad gott det låter! Ska jag definitivt testa. 😊
 
Ugnsbakade rotsaker, palsternackspure, fänkål, röding, dillpicklad lök med knäckig vitvinssås med timjan.

Förrätt, torpedo prawns och sötsur sås. Och för icke skaldjursätare: coppa-klädd cheddar o sallad.

Efterrätt vanilj-cheesecake i skål med hallon och vit choklad.

Förrätt startar strax!
Huvudrätt
IMG_7795.webp
 
I går gjorde sambo typ köttfärslimpa med oliver, stekta champinjoner. Till det ungsad potatis och Karl-Johan-sås och gelé. Gött!

Ikväll orkade vi inte göra planerade lammsteken och insåg att resten av potatisarna var tveksamma. Så nu steker sambon på lite köttfärs-limpebitar och kokar pasta. Vi hade inte ens makaroner. Så det blir spagetti. Till det kantarellsås.

Tänker nog ta lite cherry-cheesecake med körsbärsgucka till efterrätt.
 

Liknande trådar

Mat Jag har börjat fundera lite kring mina frukostvanor... De är inte direkt dåliga, kunde ha varit värre, men ganska tråkiga och skulle nog...
2 3 4
Svar
71
· Visningar
3 659
Senast: Pilot
·
Mat Jag har en tetra tomatsoppa som jag tänkte äta en dag snart. Jag älskar tomatsoppa och ris som det serverades när jag gick i skolan (vet...
2 3 4
Svar
71
· Visningar
3 128
Senast: Ramona
·
  • Låst
Mat Matinspirationen fortsätter! Vad lagas det för godsaker hemma i köken? Vad äts, i eller utanför köken? Hur smakade det? Och kanske hur...
99 100 101
Svar
2 004
· Visningar
111 523
Senast: Mineur
·
  • Låst
Mat Jag har saknat mattråden och inspiration. Vad äter ni idag? Ikväll gjorde jag dovhjortskav med gräddsås med smörstekta...
99 100 101
Svar
2 007
· Visningar
89 403

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp