Det har jag aldrig ätit, och säger nog som mamma här att jag nog inte vill testa.
Haha smaken är ju olika . Sambon är lite mer kinkig än jag så behöver ju laga mat han tycker om med
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Det har jag aldrig ätit, och säger nog som mamma här att jag nog inte vill testa.
Det är nog den jag fått fel på någon gång och inte riktigt uppskattat, den har inte den syrliga smaken som jag tänker på när jag tänker på tomatsoppa.Jag har keso i min tomatsoppa. Gillar Keldas Toscanska tomatsoppa, som är lite starkare.
Jag gillar att ha i grillade grönsaker som broccoli/blomkål/vitlök/paprika tex ärtor eller gröna bönor och gärna några färska coctailtomater och sedan en bit fetaost.Jag har en tetra tomatsoppa som jag tänkte äta en dag snart. Jag älskar tomatsoppa och ris som det serverades när jag gick i skolan (vet att en del fått tomatsoppa och makaroner, men det fick som tur var aldrig jag) och jag har lyckats föra över min kärlek för tomatsoppa och ris till mina barn så vi har alltid ätit det så, men nu i kväll slog det mig, kanske för att jag är sugen och hungrig på något utan att förstå vad- vad kan man fylla ut soppan med utöver ris (EJ makaroner/pasta)? Vad för kött? Grönsaker? Linser och bönor har jag inte och är nog inget fan av eftersom jag inte har lagat sådan mat och inte har sådana varor hemma, men vad finns det annars? Eller finns det något med linser eller bönor som är trevligt så att jag skulle drista mig till att testa kanske?
Hur äter ni er tomatsoppa? Eller äter nig inte det alls? Hur åt ni den i skolan?
Mamma brukar säga att hon aldrig ätit tomatsoppa någonsin och aldrig i livet skulle testa för hon kan inte tänka sig att det är gott. jag brukar svara henne att hon VERKLIGEN har missat en enkel och god rätt där och hon som tvingade oss barn att smaka på allt som barn liksom.
jag måste kolla när pizzadegen i kylen går ut ur datum, annars kanske jag kan äta tomatsoppa i morgon, är sugen!
Gott! Ser fram emot middag i kväll alltså. Om jag inte redan har gjort det sedan i natt förståsJag gillar att ha i grillade grönsaker som broccoli/blomkål/vitlök/paprika tex ärtor eller gröna bönor och gärna några färska coctailtomater och sedan en bit fetaost.
Tortillabröd har jag ju, det kunde jag ju testa! Hur gör du det?Äter ofta färdig tomatsoppa och piffar gärna till med,
Fetaost som smulas på toppen, lite örter, rostade solrosfrön och olivolja
Stekt köttfärs med tacokrydda
Creme fraiche (med)utan vitlök i), krutonger och lite örter
Vissa dagar är det lite gått med hackat kokt ägg i med ^^
Äter gärna varm macka med ost lr tortillabröd med ost mellan som steks i pannan lr pita bröd på sidan om, tycker om att doppa nått i soppan och ost är så gott till tomater
Lägger egentligen bara ett bröd i botten på med riven ost också ett bröd över, har på ganska hög värme tills osten smälter då vänder jag på det och steker lite på andra sidan med. Har inget fett i pannan, tycker det blir godast utan. man får ha lite koll så inte bröden bränns men dom tål endel värme.Tortillabröd har jag ju, det kunde jag ju testa! Hur gör du det?
Mums!!! Måste testa!Lägger egentligen bara ett bröd i botten på med riven ost också ett bröd över, har på ganska hög värme tills osten smälter då vänder jag på det och steker lite på andra sidan med. Har inget fett i pannan, tycker det blir godast utan. man får ha lite koll så inte bröden bränns men dom tål endel värme.
Precis vad jag tänkte skriva.Röda linser kan du testa att ha i soppan. De är lätta att använda, behöver inte blötläggas och kokar sönder på typ 10 minuter, så att det blir som en lite tjockare soppa. De smakar inte särskilt mycket men fyller ut bra och tillför proteiner, fibrer och långsamma kolhydrater så att soppan blir mer mättande.
Nästa fråga är väl då om man kan frysa överbliven färdig tomatsoppa....? Lär ju inte kunna äta upp allt med min lilla matsäck.
Jag gör den här någon gång ibland men alltför sällan eftersom ingen annan ens vill komma i närheten.@sjoberga har du något bra recept på fiskpudding? Något där man inte misslyckas? Jag blev sugen! Kan ju ha det någon dag! Kan man frysa in det i matlådor? Vad serverar man det till? Som det? Till potatis? Sallad kanske är bättre eftersom det redan är ris i?
Tack! Ska absolut göra den! Det låter jättegott!Jag gör den här någon gång ibland men alltför sällan eftersom ingen annan ens vill komma i närheten.
https://www.koket.se/margit_eliasson_och_gunilla_lindeberg/middag/fisk_och_skaldjur/fiskpudding
Utan tillbehör, det viktiga är att ha god mängd smält smör på.
Frysa har jag inte provat men i kylda matlådor funkar det utmärkt. Jag tror att det är svårt att misslyckas.
Jag har ett recept med rödlök, bacon och pasta. Men pasta ville du ju inte ha. Delar med mig ändå