Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Vi verkar ha samma ostproblem9 dagar öppnad ost är lång tid i min värld. Mina smaklökar tycker som dina att den då smakar "surt"- för att inte tala om att osten luktar så också. Den färska smak och lukt osten har när man öppnar den finns inte kvar. Vilket gör att gränsen för mina ostar är en vecka, sedan äter jag inte dem längre. Detta gäller ostar jag har på mackan, sedan finns ju någon sort jag river och har på tex pasta osv och den håller längre, den har samma smak hela tiden dessutom.
Skivad ost hade ju varit ett vettigt påfund, om de varit hälften så tjocka, men som de är nu är de väldigt tjocka och smakar surt näst intill från början. Skulle däremot önska ostar och betydligt mindre storlekar, även av de vanliga märkena av hårdostar man kan köpa.
Du frågade inledningsvis om det var kort hållbarhet på smaken och jag svarade att det inte var det. Men jag borde tydliggjort att det var smaken jag avsåg.Jag kan ju själv köpa oöppnad ost som har kort datum utan problem. Så jag vet att hårdostar i sig inte har kort hållbarhet.
Ja precis. Har köpt några ostar över disk, i passande storlek, men nu går det inte pga priserna faktiskt, inte försvarbart tyvärr. vill ha alla sorter man kan göra så med ju också. En hälften så stor prästost tex osv. Förstår inte varför man inte säljer dem i sådana bitar till singelhushåll?Vi verkar ha samma ostproblem. Jag skulle vilja köpa vanlig hårdost över disk och kunna välja storlek
. Men verkar mest vara delikatessostar som det finns möjlighet att göra så med.
OkejDu frågade inledningsvis om det var kort hållbarhet på smaken och jag svarade att det inte var det. Men jag borde tydliggjort att det var smaken jag avsåg.
Nu fick jag en annan idé. När osten börjar bli mindre god, vad händer då om du hyvlar av ett lager och sedan smakar på nästa lager? Samma problem?
Jag tänker att förvaring dels i kylskåp dels i plast men inte vakuumförpackat kanske inte är optimalt för smaken egentligen. Om det skulle vara problemet borde dock lagret under det översta vara ok.
Där jag bor går det att köpa många sorters hårdost över disk. Men det blir naturligtvis dyrare än att hugga en bit i kylen.
För min del är hela osten körd när den börjar smaka och lukta så, ungefär efter en vecka kommer det stadiet. Förvarar den i dess förpackning och i en påse med klämma.Du frågade inledningsvis om det var kort hållbarhet på smaken och jag svarade att det inte var det. Men jag borde tydliggjort att det var smaken jag avsåg.
Nu fick jag en annan idé. När osten börjar bli mindre god, vad händer då om du hyvlar av ett lager och sedan smakar på nästa lager? Samma problem?
Jag tänker att förvaring dels i kylskåp dels i plast men inte vakuumförpackat kanske inte är optimalt för smaken egentligen. Om det skulle vara problemet borde dock lagret under det översta vara ok.
Där jag bor går det att köpa många sorters hårdost över disk. Men det blir naturligtvis dyrare än att hugga en bit i kylen.
För min del är mild ost värst så att säga, där är smakförändringen och doftförändringen tydligast. Det trista med lagrad ost är att de smular annars gillar jag det smakmässigt men det är så störigt att bli smulig om händerna när man ska försöka ta ost"skivan" på mackorna osv.Jag funderar också på om det gäller mild, mellanlagrad eller lagrad ost? Och vilken sorts ost?
Eftersom jag aldrig upplevt fenomenet.
(Jag försöker hitta lagrad präst, grevé eller herrgård. Hittar jag till extrapris köper jag många)
Samma. Och smakar det illa så har det tagit smak av något i kylen, men det var väldigt länge sen det hände hos mig.Men vad köper ni för konstiga ostar? Ost är typ det hållbaraste i min kyl utöver sylt och jalapenos.Det finns inte en chans att jag äter upp en hel ostbit på en vecka och jag har aldrig märkt någon skillnad i smak.
Lite som smör. Smakar smöret skumt har du någonting skumt i kylen.Samma. Och smakar det illa så har det tagit smak av något i kylen, men det var väldigt länge sen det hände hos mig.
Min ost kan ju lätt vara en månad.
Vad menar du att den skulle ta smak av när allt är paketerat? Kylen är dessutom ren.Samma. Och smakar det illa så har det tagit smak av något i kylen, men det var väldigt länge sen det hände hos mig.
Min ost kan ju lätt vara en månad.
Har testat ostlåda, men tyckte inte det var bra för osten, men ska testa lufttätt låda och se om det blir annorlunda.Testa att förvara osten i lufttät låda istället och se om hjälper?
Jag känner ingen skillnad men har inte heller något superraffinerat smaksinne. Till skillnad från min mor som är superkänslig för råvarors färskhet.
Vad är det som skulle göra att osten annars skulle ta smak, menar du?Vad menar du att den skulle ta smak av när allt är paketerat? Kylen är dessutom ren.
Jag har inte skrivit att osten tar smak från något.Vad är det som skulle göra att osten annars skulle ta smak, menar du?