Tittar in i ditt kök, 18

Status
Stängd för vidare inlägg.
Tror jag ätit min livs godaste middag ikväll. Teppanyaki! En kock som står framför ens bord, som sitter ihop med en stekhäll, och lagar ens middag framför. Vi valde sjurätters med skaldjur och kobekött, champagne till förrätt och Chateneuf du pape till. DÖR VAD GOTT!! Sashimi som en av förrätterna, en blomkålssoppa, skaldjursrätt med en jätteräka som stektes till perfektion (hjärnan stektes för sig, stjärten och framdelen minus huvudet friterades och man åt upp allt med ben och allt!) och två jättepilgrimsmusslor var. Och köttet!! Medium rare, man äter med wasabi och olika dippsåser och stekta grönsaker. Vitlöksfried rice. Misosoppa, sallad, picklade grönsaker.. Allt gjordes av denna fantastiska kock framför ögonen på oss, totalt 1500/person för rubbet. Desserten intogs dock vid ett annat bord och inte stekt på teppanyaki ;)

Om tre dagar åker jag hem! :cry:

Låter dödsgott!!

Men tur att du snart kommer hem ;). Min partner blir så Japan-sugen av dina bilder på Instagram att jag börjar bli nervös för att vakna upp en morgon med en lapp på köksbänken: "Dragit iväg för att möta upp @VLMF i Tokyo, vi ses!"
 
Skulle göra persiskt petruskaris, (aka bdsm-ris). Råkade utflykta mig trött, sen simskola med BARNET så vi rotade fram en färdig pizzabotten som toppades med grönkål, chilisalami, mozzarella, sriracha och svartpeppar. Apgod, om inte DUVFAN tagit ut den ur ugnen för tidigt. Så, en god men mjuksladdrig pizza. Nu rödvin.
 
Till min glädje har jag hittat recepten på flera av Holy Greens ljuvliga salladskompositioner på nätet. :love: Idag premiärtestkopia av "Eat your greens" med ingefärspicklade morötter, rödbetshummus, quinoa, broccoli, avocado och annat smått och gott. Med en örtvinägrett som pricken över i. Det är lite pyssligt - men det är ack så värt det.

Ser helt fantastiskt ut! :love:
 
Rätt medioker fiskgryta blev min middag idag - torsk, rotfrukter, vin, créme fraiche och spenat. Sånen smakade bra men ja, inget jag kommer drömma om direkt.
 
Tror jag ätit min livs godaste middag ikväll. Teppanyaki! En kock som står framför ens bord, som sitter ihop med en stekhäll, och lagar ens middag framför. Vi valde sjurätters med skaldjur och kobekött, champagne till förrätt och Chateneuf du pape till. DÖR VAD GOTT!! Sashimi som en av förrätterna, en blomkålssoppa, skaldjursrätt med en jätteräka som stektes till perfektion (hjärnan stektes för sig, stjärten och framdelen minus huvudet friterades och man åt upp allt med ben och allt!) och två jättepilgrimsmusslor var. Och köttet!! Medium rare, man äter med wasabi och olika dippsåser och stekta grönsaker. Vitlöksfried rice. Misosoppa, sallad, picklade grönsaker.. Allt gjordes av denna fantastiska kock framför ögonen på oss, totalt 1500/person för rubbet. Desserten intogs dock vid ett annat bord och inte stekt på teppanyaki ;)

Om tre dagar åker jag hem! :cry:
Låter ok. Typ :love:
 
Låter dödsgott!!

Men tur att du snart kommer hem ;). Min partner blir så Japan-sugen av dina bilder på Instagram att jag börjar bli nervös för att vakna upp en morgon med en lapp på köksbänken: "Dragit iväg för att möta upp @VLMF i Tokyo, vi ses!"

HAHA ja, fick lite tips därifrån, förstår längtan!
 
Åt en pimpad fryspizza igår (resterna blev frukost). En ny bekantskap, Oetkers Tradizionale Spinaci e ricotta som fick färska babytomater och skivad champinjon på sig (färsk!) samt lite mer ost och en dutt torkad basilika. Den var riktigt god måste jag säga.

Hade jag haft serrano hemma hade jag slängt på det också.
 
Planen på zucchinibollar med förmodat god färggrann sås kastades över ända när zucchinin var slut på affären. Istället blev det en slätmixad soppa på broccoli, spenat, kikärter och grön curry i kokosmjölk, toppad med gurk-och kokossallad kryddad med lime och koriander. Låter mer fancy än vad det var, men helt ok som måndagsutfodring.
 
Värmde en låda med farmors rullader i sås, älskar dom! Bästa maten jag vet typ :love: Potatis, lingonsylt, smörgåsgurka och sallad till. Värsta lyxmåltiden en osedvanligt tråkig måndag.
 
Har Icas inspirationskasse denna veckan och ser väldigt mycket fram emot älgfärsbiffar i veckan :D

Idag blev det couscous med persilja, spenat & citroncest, stekt halloumi och en tomatsås med selleri & chili. Inte så dumt, även om jag är jävligt skeptisk till selleri... :p
 
Jag hade fått en bit fläskkarré från Franzén chark med glada nöffisar :D och fick en livskris. Vadihelaxxx gör jag med det?!?
Svaret på oidentifierbara köttbitar heter gryta.
Utrustad med plasthandskar och sax klippte jag bort allt synligt fett (hatar fettklumpar), klippte den i småbitar -älska sax- och brynte med morot och lök och massa vitlök. I med japansk soya, rödvin och buljong. Lagerblad och rosmarin. Puttrade i 4 timmar (hej husmor). Gula kantareller. Liten klick c-f. Klippt grönkål i mängd.
Åts med couscous och granatäpplekärnor. Och drack ett glas rött vlin. Supergott! Smakade nämligen inte fläskkött alls:D
 
@Lillgrådis Har du länk till adressen med Holy Greens-recept? Gillar deras sallader :d

Här är det misärfrukost på Narita airport. Det här med västerländsk frukostmat är inte något japanerna känner till. Funderar på att köpa KitKat Wasabi istället.
 
Intensiv dag med dålig lunch gjorde oss vrålhungriga.
En ugnsplåt med halvfrusen lax, små potatisar, ett blomkålshuvud, fetaost, hackad grönkål+solroskärnor. Olivolja över alltihop, flingsalt och svartpeppar. Sesamfrön över blomkål och lax.
In i ugnen med varmluften på 200 grader i en timme. Häpp! Åts med srirachaaioli och en öl som dryck. Att blanda grönkålen med solroskärnor var lysande, frasigt men med lite mer tuggmotstånd.
 
Intensiv dag med dålig lunch gjorde oss vrålhungriga.
En ugnsplåt med halvfrusen lax, små potatisar, ett blomkålshuvud, fetaost, hackad grönkål+solroskärnor. Olivolja över alltihop, flingsalt och svartpeppar. Sesamfrön över blomkål och lax.
In i ugnen med varmluften på 200 grader i en timme. Häpp! Åts med srirachaaioli och en öl som dryck. Att blanda grönkålen med solroskärnor var lysande, frasigt men med lite mer tuggmotstånd.
Grönkål och hasselnötter är gott också. Man kan hacka nötterna lite.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Mat Vi fortsätter att dela med oss om vad vi lagar, äter, inspireras av och funderar på i matväg! I mitt kök serverades idag pasta med...
32 33 34
Svar
677
· Visningar
29 903
  • Låst
Mat Matinspirationen fortsätter! Vad lagas det för godsaker hemma i köken? Vad äts, i eller utanför köken? Hur smakade det? Och kanske hur...
99 100 101
Svar
2 004
· Visningar
111 155
Senast: Mineur
·
Hemmet Imorse när jag gick in i mitt kök för att äta lite frukost,så prasslade det till i en soppåse, och ut kom en liten brun mus utfarandes...
9 10 11
Svar
210
· Visningar
17 201
Senast: Fruentimber
·
  • Låst
Kropp & Själ Här fortsätter tråden om vad som bjuds i köket eller äts på lokal. Låt fantasin frodas o väl bekomme! forts från...
99 100 101
Svar
2 016
· Visningar
88 633

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp