Det fick jag göra både på MH och MT senast.Tror man brukar få frigöra hunden om det är tydligt att den stannar på lydnad.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Det fick jag göra både på MH och MT senast.Tror man brukar få frigöra hunden om det är tydligt att den stannar på lydnad.
Brukar räcka långt att ta ett steg framåt i samband med att man släpper dom.Tror man brukar få frigöra hunden om det är tydligt att den stannar på lydnad.
Det händer inget om det slinker ut ett litet frikommando från föraren. Det är väl inte tanken men vet man att hunden inte springer annars även om den vill så är det ju bättre att säga något. Dessutom gör man den jakten två gånger så andra gången lär hunden veta att det är "fritt fram" när halsbandet släpps.En fråga,
När man kommer till jaktbiten, där hunden ska jaga en trasa som "springer" kors och tvärs. Får man lov att ge kommandot varsågod där eller man ska stå tyst?
För har verkligen tränat in min hund att hon oftast ska få en varsågod innan hon får dra iväg på något intressant etc. Detta då jag vill hinna checka av innan hon får rusa iväg.
För tror annars hon kanske kommer stanna kvar i väntan på fri kommando .
Tror man brukar få frigöra hunden om det är tydligt att den stannar på lydnad.
Det fick jag med, men att få en dobermann att starta upp på jakt är inget svårtSå kan det absolut vara! Jag fick order om att vara tyst.
Ah ja misstänkte det .Man ska vara helt tyst.
Tror man brukar få frigöra hunden om det är tydligt att den stannar på lydnad.
Bara säg varsågod om hunden behöver det. Förstår inte den beskrivare som skulle ha invändningar mot det, man vill ju se hur hunden beter sig i jakten och en överlydig hund går inte att bedöma. Har den ingen jaktlust kommer inte ett varsågod att kunna trolla fram det heller.Ah ja misstänkte det .
Tror hon kommer stå och titta på mig i så fall. Hoppas dem i så fall ger oss chans att frigöra .
Tusen tack, nu är jag klokare. Letar information åt en släkting som köpt sin första hund och uppenbarligen haft turen att välja en individ vars båda föräldrar har testats med fina resultat, i en ras där det inte vanligt. Hunden själv är jättetrevlig så jag är inte förvånad.@Lattematte Du hittar dem på avelsdata, https://hundar.skk.se/avelsdata/Initial.aspx
Alltså, man kan ju göra MH när som helst i hundens liv. Men meningen och den grundläggande anledningen med MHt är ju att det ska vara en utvärdering av mentaliteten i ett avelsarbete, på så gröna hundar som möjligt. Detta för att kunna se så mycket av de grundläggande mentala egenskaperna som möjligt, inte inlärda beteenden. Och en hund över 18 månader räknas ju heller inte in i statistiken.2,5 är väl inte försent för MH? Jag tänker bättre sent än aldrig?
Alltså, man kan ju göra MH när som helst i hundens liv. Men meningen och den grundläggande anledningen med MHt är ju att det ska vara en utvärdering av mentaliteten i ett avelsarbete, på så gröna hundar som möjligt. Detta för att kunna se så mycket av de grundläggande mentala egenskaperna som möjligt, inte inlärda beteenden. Och en hund över 18 månader räknas ju heller inte in i statistiken.
Så rent krasst är det ju oväsentligt och ”onödigt” att göra MH med en äldre hund. Men är det ex en 2,5 års brukshund som behöver göra mh för att få tävla bruks, så självklart ska man gå ett MH .
Sen kan man ju göra det för att man tycker det är kul eller för att få lite rutin inför kommande hundar. Själv låter jag numera min hund gå med som testhund i utbildning av nya mentalfunktionärer bara för att det är så himla kul med MH-MT och BPH.Så rent krasst är det ju oväsentligt och ”onödigt” att göra MH med en äldre hund. Men är det ex en 2,5 års brukshund som behöver göra mh för att få tävla bruks, så självklart ska man gå ett MH .
Tack för svar, var hittar jag mer om att äldre hundar inte räknas in i statistiken?Alltså, man kan ju göra MH när som helst i hundens liv. Men meningen och den grundläggande anledningen med MHt är ju att det ska vara en utvärdering av mentaliteten i ett avelsarbete, på så gröna hundar som möjligt. Detta för att kunna se så mycket av de grundläggande mentala egenskaperna som möjligt, inte inlärda beteenden. Och en hund över 18 månader räknas ju heller inte in i statistiken.
Så rent krasst är det ju oväsentligt och ”onödigt” att göra MH med en äldre hund. Men är det ex en 2,5 års brukshund som behöver göra mh för att få tävla bruks, så självklart ska man gå ett MH .
Testledaren brukar bryta om hunden visar för mycket kvarvarande rädsla. Alltså att hunden blev så himla rädd och inte kan släppa det att man bedömer det vara för stort lidande för hunden att fortsätta.Är det vanligt hundar behöver bryta efter dumpen? Har nu läst om två stycken hundar som jag ansett varit bra, trevliga och framåt hundar som båda har fått bryta efter dumpen.
Har det då med rädslor att göra och att dem inte kan släppa rädslorna för den?
När jag gjorde BPH med mina två hundar hade båda väldigt kraftiga reaktioner på överraskningen. Den ena av dem tyckte fortsatt att det var läskigt även efter, dvs en hel del kvarstående rädsla, men hon hade lätt att avreagera sig och rejsade runt gräsplanen några gånger som avreaktion när hon kom lös, och hon var hela tiden glad, pigg och entusiastisk. Hon fortsatte BPH:et och hade inga negativa reaktioner på några av de senare momenten. Den andra hunden hade också kvarstående rädsla, men hon blev passiv. Hon visade tydligt att hon inte var intresserad av att gå i närheten av saken utan gick istället och lade sig på gräset kanske 10 meter bort och bara låg där. Hon fick bryta då, det kändes inte som om hon kom över rädslan eller som om hon kunde avreagera sig på något sätt.Är det vanligt hundar behöver bryta efter dumpen? Har nu läst om två stycken hundar som jag ansett varit bra, trevliga och framåt hundar som båda har fått bryta efter dumpen.
Har det då med rädslor att göra och att dem inte kan släppa rädslorna för den?
Är det vanligt hundar behöver bryta efter dumpen? Har nu läst om två stycken hundar som jag ansett varit bra, trevliga och framåt hundar som båda har fått bryta efter dumpen.
Har det då med rädslor att göra och att dem inte kan släppa rädslorna för den?