Just när det gäller inköp som görs i livsmedelsbutik gör jag 95% av dem, ser till att det finns råvaror att laga mat med, att den är rimlig i variation och näringsriktighet och lagar sedan ~90% av den maten, ibland är andra med och bidrar och ytterligare ibland är det någon annan som står för ledandet av matlagningen, utan att det behöver koordineras särskilt ofta på familjenivå. Men varje vecka pratas det om det, och önskemål diskuteras och noteras. Möjligtvis kan man se det som att jag projektleder det viktiga delområdet, som är ett av tiotals riktigt viktiga och basala områden.
Och det här är projektledningen vi pratar om.
Du kanske övertolkade vad det betydde? Inte projektledning som yrkestiteln på en arbetsplats. Utan det "osynliga" kognitiva arbetslasset som alla momenten i hushållet och familjelivet innebär.
"Arbetsmoment mat": Veta vad som finns hemma. Handla det som behövs i veckan. Laga måltider varje dag (komma på idén för vad som ska lagas). Se till att det är någorlunda näringsriktigt. Etc.
Inte att någon har ett excelark med tioårsplaner, det är inte alls vad projektledning i familjen syftar på som ordet används i dagligt tal och media.