Sv: Mjölkfrisås?
Och darfor bjuder jag inte in allergiska eller "kansliga" manniskor nar jag bjuder 10-12 manniskor samtidigt, da bjuder jag bara sadana som antingen alltid envist havdar att de "ater runt" problemet for de kommer for att umgas och sadana som inte ar kansliga for nagon mat, eller atminstone inte talar om vad de ar kansliga mot.
Du berattade att du ar alergisk mot en lang rad amnen ... sjalv har jag Chrons och mar inte alls bra av bade mjolk produkter och en hel del annat ... Min kompis kan inte ata svamp ... och en annan ater inte notter och en ar Vegan och en annan ater bara LCHF
Mina matlagnings kunskaper ar helt enkelt inte bra nog att serva alla ... sa jag lagar det jag kan och de som inte kan ata och inte vill anpassa sig till maten tackar nej till inbjudan.
Jag lagar ofta mat med mjolkprodukter och ser till att jag sjalv hoppar over eller tar bara lite (om jag inte smakat for mycket under tillagningen). Resten blir en eller ett par ratter att valja pa. Haromsisten gjorde jag inbakad kyckling och flaskfile med gorgonzola och en del annat inrullat inuti ... med bade ordentligt med rotfrukter och en ganska rejal sallad, sedan tar man ju bara av det man kan ata och hoppar over resten. Det fanns bade forratt (cajun fish soup om jag inte missminner mig) och efteratt (paj med bar) och choklad som en av gasterna kom med.
Jag vet att en inte at av soppan och en annan inte nagot kott ... sedan fanns det nog fler som inte at av allt ocksa, men de satt bredvid mig sa jag sag. En annan at bara baren i pajen, etc. etc. Vi hade vansinningt roligt i alla handelser sa trots att jag verkligen inte ar en bra vardinna som anpassar mig till gasterna hade vi en jatte trevlig kvall.
Självklart kan man förbereda sig så mycket det går själv faktiskt, men som värd behöver man ju inte heller servera mat som man verkligen vet inte funkar. Det handlar om att ge och ta, från båda sidor.
<snip>
<snip>
Självklart anpassar jag även menyn efter mina gästers behov så långt det går, och det går väldigt långt bara man har lite god vilja. Alla ska kunna få en fullvärdig måltid, oavsett om man är vegan, gravid, allergisk eller diabetiker (et c). Bara jag vet om det i förväg, så fixar jag så gott jag kan!
Och darfor bjuder jag inte in allergiska eller "kansliga" manniskor nar jag bjuder 10-12 manniskor samtidigt, da bjuder jag bara sadana som antingen alltid envist havdar att de "ater runt" problemet for de kommer for att umgas och sadana som inte ar kansliga for nagon mat, eller atminstone inte talar om vad de ar kansliga mot.
Du berattade att du ar alergisk mot en lang rad amnen ... sjalv har jag Chrons och mar inte alls bra av bade mjolk produkter och en hel del annat ... Min kompis kan inte ata svamp ... och en annan ater inte notter och en ar Vegan och en annan ater bara LCHF
Mina matlagnings kunskaper ar helt enkelt inte bra nog att serva alla ... sa jag lagar det jag kan och de som inte kan ata och inte vill anpassa sig till maten tackar nej till inbjudan.
Jag lagar ofta mat med mjolkprodukter och ser till att jag sjalv hoppar over eller tar bara lite (om jag inte smakat for mycket under tillagningen). Resten blir en eller ett par ratter att valja pa. Haromsisten gjorde jag inbakad kyckling och flaskfile med gorgonzola och en del annat inrullat inuti ... med bade ordentligt med rotfrukter och en ganska rejal sallad, sedan tar man ju bara av det man kan ata och hoppar over resten. Det fanns bade forratt (cajun fish soup om jag inte missminner mig) och efteratt (paj med bar) och choklad som en av gasterna kom med.
Jag vet att en inte at av soppan och en annan inte nagot kott ... sedan fanns det nog fler som inte at av allt ocksa, men de satt bredvid mig sa jag sag. En annan at bara baren i pajen, etc. etc. Vi hade vansinningt roligt i alla handelser sa trots att jag verkligen inte ar en bra vardinna som anpassar mig till gasterna hade vi en jatte trevlig kvall.
Senast ändrad: