Det är liksom en egen kategori... nä... en egen maträtt!Jag vill ha svensk sunkpizza!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Det är liksom en egen kategori... nä... en egen maträtt!Jag vill ha svensk sunkpizza!
Jag kan uppskatta en restaurangpizza helt klart, men ibland vill man bara ha en vettig takeaway och det är typ omöjligt i det här landet.Älskar sunkpizza
Fancy restaurangpizza är inte alla lika gott
Mina hämtpizzor är i princip alltid restaurangpizzor. Det är ju bara en fråga om vart man går.Jag kan uppskatta en restaurangpizza helt klart, men ibland vill man bara ha en vettig takeaway och det är typ omöjligt i det här landet.
Fast om jag är sugen på en takeaway är det inte sit down-fancy jag tänker på även om vissa bättre restauranger förstås har en takeawaymeny också.Mina hämtpizzor är i princip alltid restaurangpizzor. Det är ju bara en fråga om vart man går.
Nä, dåså. SÅ himla fancy har jag nog aldrig tänkt att restaurangpizzorna är.Fast om jag är sugen på en takeaway är det inte sit down-fancy jag tänker på även om vissa bättre restauranger förstås har en takeawaymeny också.
Edit: och här är typiska takeaways verkligen skit. Typ Dominos eller den lokala chippyn.
De flesta pizzeriorna man beställer ifrån hemma har väl restaurang också om man ska vara petig? Jag tycker ändå att skillnaden är rätt solklar med vad som menas med sunk jämfört med restaurangkvalitet.Nä, dåså. SÅ himla fancy har jag nog aldrig tänkt att restaurangpizzorna är.
Ja.De flesta pizzeriorna man beställer ifrån hemma har väl restaurang också om man ska vara petig? Jag tycker ändå att skillnaden är rätt solklar med vad som menas med sunk jämfört med restaurangkvalitet.
Men ja! Och alla typiska svenska smakkombinationer! Kebabpizzan, "oxfilé" och bea/tzatsiki, banan och curry och andra tokigheter. Jag vill ha dem allihop! Inte kyckling och majs.Det är liksom en egen kategori... nä... en egen maträtt!
Dags för en lättsam tråd! Svärföräldrarna kommer på besök ikväll och vi ska beställa pizza, suttit i en kvart redan och funderat på vad man ska äta för något.
Vilken pizza brukar ni ta? Kör ni samma eller varierar ni? Vilken topping är ett måste eller vilken går fetbort? Är det någon som faktiskt beställer margerita och i så fall varför? (mer nyfiken fråga än dömande). Är sås till ett måste? På pizzan eller i burk?
För er som inte visste det: Mies van der Rohe hade inte alls arkitektur i åtanke när han myntade uttrycket ”less is more”. Han pratade om pizza!
Svaret på frågan är därför margherita! Jag varierar ytterst sällan men jag byter ut den vanlig osten mot mozzarella om det är möjligt. Jag gillar rykande heta tunna pizzor med tunn fyllning. När jag någon gång varierar så har jag soltorkad tomat på ELLER supertunn salami.
En gång åt jag en pizza (jag hade inte beställt den själv) som hade parmaskinka, soltorkad tomat och ruccola. Det kanske låter gott på pappret, men pizzan var nedkyld och saggig av den enorma högen skinka och berget av (nu varm och blöt ruccola). Vedervärdigt!
Det här med diverse såser på pizzan (utöver tomatsås som ju ändå är vanligare än bianco) är inte det en helt absurd grej? Vem i all världen kom på det?Men ja! Och alla typiska svenska smakkombinationer! Kebabpizzan, "oxfilé" och bea/tzatsiki, banan och curry och andra tokigheter. Jag vill ha dem allihop! Inte kyckling och majs.
Jag gillar ruccola på pizza, men den får inte mellanlanda i en pizzakartong innan. Hämtpizza tål mindre än äta på lokal-pizza
Jag vill inte ha såsen På pizzan utan bredvid. Det är väl ett utmärkt hittepå tänker jag eftersom så många gillar det. I amerika kör de på ranch eller BBQ istället.Det här med diverse såser på pizzan (utöver tomatsås som ju ändå är vanligare än bianco) är inte det en helt absurd grej? Vem i all världen kom på det?