Eftersom min man är från england, och tycker det traditionella svenska julbordet är OÄTLIGT - med inlagd sill, janssons frestelse, revbensspjäll osv osv och en massa kall mat, är det uteslutet. Jag testade en jul och gör inte om det. Dottern tycker inte heller om det - både hon och jag äter dessutom vegetariskt, hon helst veganskt, så vi har inte lyckats fixa ett sånt alternativ som även passar engelsmannen.
Det brittiska alternativet, med en roast dinner, betyder kalkon eller kyckling, vilket inte funkar för mig och dottern. Hon gillar dessutom inte bread sauce och stuffing...
Så - vi kör INDISKT!! Faktiskt så är indisk mat så färgstark och doftande att den lätt passar in till julen. Jag gör en massa olika små rätter, olika chutneys och såser, poppadums och naans - och en galet god blomkålssoppa (!!) som förrätt. Ja, den är otroligt god. Och så har vi christmas crackers som vi smäller vid bordet, med hattar och gåtor och hela baletten. Och christmas pudding på kvällen, med brandy som vi tänder eld på. En vild blandning mao. Och det fungerar :-)
Jag brukar spara rester plikttroget, men de äts aldrig upp. Det ska liksom vara Dagens mat och inget mer.