Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Tanken är nog att man ska äta det sju dagar i radÄr inte julbord världens konstigaste sak? Man lagar mat för en hel vecka till en måltid. NOLL hänsyn till att magsäcken har precis samma storlek som alla andra måltider men ändå ska man äta 7 TALLRIKAR MED MAT?!?! VEM kom på detta?
Tanken är nog att man ska äta det sju dagar i rad
Jag brukar i och för sig tycka tre dagar är nog för då är frestelsen slut
Man behöver inte vräka på mat.Är inte julbord världens konstigaste sak? Man lagar mat för en hel vecka till en måltid. NOLL hänsyn till att magsäcken har precis samma storlek som alla andra måltider men ändå ska man äta 7 TALLRIKAR MED MAT?!?! VEM kom på detta?
Man behöver inte vräka på mat.
Man behöver inte laga mycket mat heller om man inte är många...Va, är det sant?
Jag fattar liksom det. Jag tycker ändå det är en konstig tradition att laga så mycket mat till en måltid.
Varför inteVet inte om samma måltid 7 dagar i rad är en bättre idé i mina ögon
Man behöver inte laga mycket mat heller om man inte är många...
Tycker nog du ringaktar gamla traditioner nuVa, är det sant?
Jag fattar liksom det. Jag tycker ändå det är en konstig tradition att laga så mycket mat till en måltid.
Men ursprungligen var det väl för att man slaktade grisen och då tog till vara allt på grisen från fötter till huvudVa, är det sant?
Jag fattar liksom det. Jag tycker ändå det är en konstig tradition att laga så mycket mat till en måltid.
Är inte julbord världens konstigaste sak? Man lagar mat för en hel vecka till en måltid. NOLL hänsyn till att magsäcken har precis samma storlek som alla andra måltider men ändå ska man äta 7 TALLRIKAR MED MAT?!?! VEM kom på detta?
Samma här. Vår familj gör likadant !Vi slutade med det för 15 år sedan i alla fall och lagar bara små mängder och bara av det som verkligen tycks om av någon, inte för att det "ska finnas" på julbordet. Trots det så brukar det räcka till lunch dagen efter, men sen är det skönt att få laga annan mat igen!
Jag tänker att vi inte är i den enda procent som insett fördelarna med det, särskilt i dessa tider av debatt om matsvinn och överkonsumtion?
Visst är det konstigt. Samtidigt tycker jag det är relevant att påpeka att det inte ser ut så överallt och att ”alla gör så” inte är en anledning att upprätthålla ett beteende som inte är gynnsamt (ur en mängd olika perspektiv). Att avnormalisera något abnormt är väl ändå vad din fråga började med utifrån hur jag läser det.Nej men nu gör ju 99% av alla det så visst kan vi prata om hur man hypotetiskt inte behöver laga för mycket mat trots att det är många rätter som ska till och att 0,5% inte äter sig kräkmätta. Eller så är det helt okej att tycka att det är en konstig tradition så som de allra allra flesta gör den?
Jag fick ett helt julbord som räckte tre dagar för oss tre som firade för ett par år sedan när ena kombon jobbade på ett lokalt gästgiveri. Hon hade dock bara hemtag just när de stängde för julledighet, inte varje dag. Kommer nog aldrig äta björncarpaccio igen men i övrigt var det fantastiskt!Men de stora julbord som restauranger anordnar hur mycket svinn får de varje kväll?
Jag har inte varit på jobbets julbord på flera år eftersom det brukar vara på stora stökiga ställen där maten faktiskt inte är jättegod
Tror tro dom ger personal mat, om inte att ta hem så ser dom till att dom får äta på sina skift och så gott det går beräkna hur mkt som kommer gå åt efter reservationerna dom har för kvällen. Det kostar dom pengar att kasta mat dvs inget man gärna görMen de stora julbord som restauranger anordnar hur mycket svinn får de varje kväll?
Jag har inte varit på jobbets julbord på flera år eftersom det brukar vara på stora stökiga ställen där maten faktiskt inte är jättegod
Inte speciellt mycket på de restauranger jag jobbat på faktiskt. Man gör ju en beräkning på matmängd/bokad person.Men de stora julbord som restauranger anordnar hur mycket svinn får de varje kväll?
Jag har inte varit på jobbets julbord på flera år eftersom det brukar vara på stora stökiga ställen där maten faktiskt inte är jättegod
Haha förstår din tanke men jag tänker att tanken är att man ska ta så lite av allt att det typ blir en måltid. Sen att man aldrig gör det är en annan sakÄr inte julbord världens konstigaste sak? Man lagar mat för en hel vecka till en måltid. NOLL hänsyn till att magsäcken har precis samma storlek som alla andra måltider men ändå ska man äta 7 TALLRIKAR MED MAT?!?! VEM kom på detta?