Nyfiken fråga, vilken etisk/moralisk skillnad är det mellan industriuppfödd gräshoppa och industriuppfödd kyckling som gör att det ena känns mer ok än det andra när båda är industriuppfödda?
Jag har rätt mycket problem med hur djurhållningen ser ut inom kyckling/ägg på industriell skala. Inte att det är en industri, men hur djuren (ofta) ser ut osv.
Jag vet inte exakt, det är som sagt en fråga som jag är kluven i och funderar på emellanåt. Det är min känsla, att det kanske skulle kännas mindre "ont i magen" för min del. I dagsläget är det i högsta grad hypotetiskt, jag är inte "färdig" i vart jag står. Jag slår ihjäl insekter (myggor, bromsar, getingar, säkert ett gäng olika som jag råkar trampa på utan att veta...) hyfsat regelbundet, men tror att det skulle ta emot betydligt mer att slå ihjäl ett annat djur (vilket jag sluppit göra hittills i livet).
Jag är väl i allmänhet rätt kluven i frågan (köttindustrin), dessutom, och hycklar lite enligt en del - eftersom jag har katt (som äter foder som till största delen består av kött) och arbetar med läder (där råvaran - hudarna -kommer från köttindustrin).