Vad är nackdelen med hydrolyserat protein?
Kollar nämligen på en av purizons nya varianter "single meat" där det verkar vara mer hydroliserat protein. Anledningen är dels högre kalcium och fosforinnehåll men även pga lite lägre energivärde.
Såhär står det på ena
33,5 % kycklingprotein (delvis torkat och hydrolyserat), 25 % färskt kycklingkött, potatisflingor, 3,5 % fjäderfäkött, 3 % pumpatärningar (torkade), betmassa (avsockrad), 3 % ägg (torkade), linfrön, jäst (torkad), lignocellulosa, laxolja, solrosolja, natriumklorid, örtblandning (torkad: rosmarin, maskrosblad, persilja, kamomill, nässlor, groblad, johannesört), 0,2 % jästextrakt (källa till mannanoligosackarider och betaglukan), aronia (torkade), björnbär (torkade), tranbär (torkade).
Och andra
31 % ankprotein delvis torkat och hydrolyserat), 25 % färskt ankkött, potatisflingor, 5 % ägg (torkade), 4 % fjäderfäfett, ärtmjöl, betmassa (avsockrad), 2 % äppeltärningar, lignocellulosa, öljäst (torkad), laxolja, natriumklorid, solrosolja, örtblandning (torkad: rosmarin, maskrosblad, persilja, kamomill, nässlor, groblad, johannesört), 0,2 % jästextrakt (källa till mannanoligosackarider och betaglukan), aronia (torkade), björnbär (torkade), tranbär (torkade).