Vi har varit på föräldrautbildning nu. Mycket har handlat om förlossningen, och då främst en "vanlig" vaginal förlossning. Jag vet att några i den här tråden har fött med snitt och jag tycker att det verkar vara ganska vanligt? Ändå nämndes det så lite? Ni som gjort eller ska göra planerat snitt, vill ni berätta varför ni vill eller måste göra det?
Jag vill väldigt gärna föda vaginalt, men just därför hade jag uppskattat med info om snitt för jag känner mig mer orolig för att det skulle bli ett akut sådant än för en vaginal förlossning.
Jag tror att man väljer att inte informera så mycket om snitt då det bästa för bebis är att föda vaginalt och vara förberedd på att komma ut. Genom att tömma lungor på vatten osv.
Jag fick frågan om jag kunde tänka mig att det får komma igång spontant och då vara öppen 3cm vid snitt. Deras önskemål, för då är bebis redo på att nu är det dags.
Sedan är det ganska vanligt att det är lite problem med andningen på bebis vid ett snitt, för att lungorna inte är förberedda.
Jag kommer göra ett snitt (bråkar för att få igenom det) pga min upplevelse vid förra FL. Samt att 8/10 förlossningar där mammor har diabetes slutar i snitt. Dels för att bebis axlar ofta är bredare (något läkarna är väldigt dåliga på att informera om) och för att man inte pressar en mamma med diabetes lika hårt som en vanlig mamma.
På tal om det så låg jag med värkar för exakt 2år sedan idag. Vattnet gick 21 tiden den 9/12, värkarna började vid 01 och vi åkte in runt 05. Vid 23.40 kom lilltjejen med ett urakut snitt. Så värkar i 22h ingen mat sedan 20 den 9/12, som diabetiker får du inte äta innan bebis är ute pga att det så ofta blir snitt.