vill ha en dotter

Sv: vill ha en dotter

Precis! Precis som att man i vissa kulturer prompt ska ta hål i öronen på småflickorna redan när de är bebisar för att visa att det är en flicka.

Crap, har jag gjort fel nu som lät min son ta hål i öronen, i båda dessutom, precis som han ville och precis som hans syrra.... :eek:;)
 
Sv: vill ha en dotter

Å, tack. *rodnar klädsamt och kvinnligt* ;)
:D

(jag kan också bli rätt irriterad och spydig emellanåt. Men oftast skickar jag inte iväg det ALLRA mest spydiga utan korrigerar... fast ibland brinner det bara till mellan öronen! Själv tyckte jag inte det du skrev var så "farligt"...)
Haha ja men det är lätt hänt! Jag faller ofta på svordomar som får mig att låta hemskare än vad jag är. Jag pratar likadant :o
Och skönt det! Jag tyckte inte frågon om särartsfeminism var så farlig däremot hade jag väl kunnat skala bort en svordom eller två i det andra inlägget. Står dock fast vid att det ÄR förlegat och jädra trams att kalla tjejer för "pojkflickor" för att de har vissa intressen eller egenskaper.
 
Sv: vill ha en dotter

Det har ju blivit bättre. Men bland vuxna män i min närhet så kan jag säga att min sambo har jag t ex sett gråta kanske en eller två gånger på våra 9 år tillsammans. Det tycker jag är väldigt lite (för ledsen har han ju varit fler gånger än så). Han är under 40 år. Han är dock i övrigt en ganska "mjuk" person på många sätt; absolut ingen "machoman".


Uttalat nej. Jag har hört en person i somras (en granne i 65årsåldern) säga till vår son "men en riktig grabb gnäller väl inte om en liten sticka!" när sonen gnällde lite till mig över en sådan han fått i fingret. Det är väl det närmaste jag kommit att höra det mer eller mindre uttryckas i ord. Däremot SER jag ju det ske; indirekt. Mer "upp och hoppa, det gick bra!" till små ledsna barn som också råkar vara pojkar.

Jag hoppas det blir BÄTTRE för bland vuxna män kontra kvinnor så träffar jag betydligt oftare kvinnor som faktiskt vågar/kan gråta när de känner för det. De män som ens är i närheten av att visa en sådan känsla kan möjligen bli lite vattniga i ögonen och torka bort en liten tår i ögonvrån. Senast vände sig den ledsna mannen ifråga bort från mig och var på väg att gå när sorgen/gråten var på väg att komma (en kollega som förlorat en förälder). (Jag sa hans namn och grabbade tag i honom och gav honom en lång kram som han tacksamt tog emot och då snyftade han lite.)


Jag har faktiskt talat med min sambo om det där med hans icke-gråtande. Och förklarat att jag dels tycker det kanske vore bra för honom själv att kunna visa sin ledsenhet via gråt och framförallt att kunna göra det för att vara en god förebild hur det är att vara människa (även av manligt kön) inför våra barn.

Han förstår absolut poängen (han är ju en vettig människa), men det är givetvis svårt för honom att liksom "på beställning" våga/kunna börja gråta. Han har också haft en mycket tuff period tidigare i livet då han grät mycket i flera års tid (det hände många olika saker inom familjen) och han känner som om han "grät slut" då. Han kan helt enkelt inte riktigt förklara eller analysera varför han i princip nästan aldrig gråter (hur ledsen han än är); framförallt inte framför mig eller någon annan nära.


Jag blir inblandad i gråt via mitt jobb titt som tätt. I långa rehabfall t ex. Har ju en del förtroliga samtal med människor som t ex är drabbade av sjukdom. Nu är majoriteten av de jag träffar kvinnor, men när jag väl har samma typ av samtal med män så gråter de aldrig. Men kvinnorna gör det, ofta. (Det låter nästan som det är ett mission för mig att få folk att gråta.... riktigt så illa är det ju inte.... ;) )

Men är det verkligen könsbundet? I sådan fall är jag en kille... Jag gråter väldigt sällan, tex grät jag när det var turbulenta undersökningar, jag blev skickad från ena stället till det andra och jag kände att jag hade tappat kontrollen och risken att jag skulle dö var överhängande. Men när de väl hade utrett klart och jag fick veta exakt vad jag var drabbad av så grät jag inte utan då var det bara full fart mot ett tillfrisknande, och jag har inte gråtit en gång vid samtal om sjukdomen osv utan de gånger jag har gråtit runt sjukdom har varit av ren övertrötthet och frustration över att inte orka det jag vill. Maken gråter ungefär lika ofta som mig, även om han är mer lättrörd, han kan sätta igång och gråta till Extrem home makeover tex
Men jag kan nog känna lite som din man, jag grät mycket när min pappa dog, när sedan svärfar, min mormor och min gudmor dog inom 2 års tid var det mycket tårar, så i dagsläget så gråter jag inte över så mycket, utan mer i frustration.

Att tvinga sig till att gråta för att visa barnen att det är okej, det känns väldigt märkligt, men sen ska man inte säga "män gråter inte" utan visa att det är okej att gråta om man vill. Fast när barnen ramlar oavsett kön så kan jag nog säga "upp och hoppa" just för att det oftast inte behövs några tårar, jag ser ingen vinning med att gråta över att det kanske kunde ha gjort ont.
 
Senast ändrad:
Sv: vill ha en dotter

Jag vill nämligen ha en dotter.

Känner rejäla skuldkänslor inför min eventuella ofödda son.

Är det någon mer som haft de här tankarna?

De här frågorna är ju tabu att överhuvudtaget prata om och känna. Det visar ju inte minst svaren i tråden. Man ska vara glad över det man får och tacksam att man kunde få barn överhuvudtaget!

Jag grinade på ultraljudet när läkaren berättade att vi skulle få en pojke. Jag hade hellre tagit en halvfrisk flicka vid det tillfället än den välmående pojken som växte i min mage. In i det sista hoppades, drömde jag och försökte intala mig själv att det kunde var en flicka iallafall. Efter en ganska långdragen tillverkningsprocess (5 år oskyddat och 1 år aktivt fösökande), en jättetuff graviditet och en hemsk förlossning så fick vi "bara" en pojke :eek: Den första tiden var känslorna blandade och jag sörjde min flicka samtidigt som jag älskade min lilla pojke.

När det västa gått över pratade sambon och jag om uppfostran och vi bestämde oss för att uppfostra ett barn. Vi gav sonen tidigt "tjejleksaker" medans alla andra kom med grabbiga saker. Vi har försökt klä honom i glada färger dvs turkos, lila, rosa, rött, klarblått, grått och svart, allt utan tryck. Vi släpar med honom på alla möjliga olika aktiviteter. Ridning, dans, judo, fiska, åka båt. Vi har tidigt försökt styra leken till att handla om människor, rollspel, omhändertagande. Avsiktligt plockat undan så att det inte finns bara bilar utan människor till bilarna.

Sonens bästa kompis är en flicka. De leker ihop i princip hela tiden på dagis och hemma. De sitter och pysslar, gräver i sandlådan, gömmer sig i buskarna, kör runt dockvagn, klär ut sig. Mest av allt håller de varandra i handen. Skulle vi klä sonen i rosa klänning en dag skulle ingen kunna märka att det var en pojke. Till skillnad mot många andra pojkar på dagis som enbart leker pangpang, skriker och knuffas, jagar varandra och kör runt med bilar.

Att jag helst vill ha en flicka beror nog på att jag lättast kan relatera till en flicka. Då menar jag mest det fysiska. Jag vet hur det känns att vara flicka, kvinna, mamma. Jag har inte en susning om hur det känns att vara pojke, man, pappa. Jag vet hur det kändes när jag var 5 och fick svamp, 13 och fick bröst, 15 och fick mens. Jag har ingen aning om förhud, pung, stånd, muskler, adamsäpple, skägg. Jag måste hela tiden fråga manliga personer för att få reda på det jag behöver veta för att hjälpa sonen.

Att få en son har gjort att jag fått tänka outside the box. Försöka sätta mig in i manliga saker. Tänka ett steg längre på uppfostran och bli mer medveten. Det hade varit mycket enklare att ”köra på som vanligt” dvs bara blå, bruna och millitärgröna kläder med spindelmannen på. Bara bilar och envist hävda med ett smajl att ”ja bilar är det enda han vill leka med”. Tycka att det är ok att han springer runt och viftar med pinnar och skriker pang till allt och alla.
Likadant tror jag att vi lärt oss till nästa barn att tänka lika mycket utanför boxen om det nu skulle bli en flicka *hoppas hoppas hoppas*.

Jag sörjer fortfarande ”min dotter”!
Jag älskar min son över allt annat!
Och jag står för båda!

Mvh Miks
 
Sv: vill ha en dotter

Jag tycker absolut inte att man behöver vara super pedagogisk eller linda in saker överdrivet mycket. Däremot kan jag tycka att man kan bemöta folk på ett vuxet, trevligt och ffa ödmjukt sätt.
Som sagt, jag håller ofta med dig i saker du säger, men tappar intresset när det blir spydigt och otrevligt ibland. Det hade vart mycket roligare att läsa ett inlägg i en "normal" ton och sedan bemöta det och få ytterligare utveckling på det från dig. Dina åsikter är ofta super intressanta och det hade vart roligare om inläggen kunde utvecklas i en utvecklig av åsikterna istället för tappat intresse sas.
Sen ska jag väll säga att ja, alla flippar ur ibland och tappar humöret, ffa när det handlar om ämnen man verkligen brinner för. Men som i just detta ämne, om det nu skulle komma in någon här som har motsatt åsikt mot de flesta i tråden. Då hade det ju vart betydligt lättare att få denne att fundera och ev tänka om, om man resonerar på ett trevligt sätt ist för att kalla denne ett pucko... även om det kanske vore välförtjänt :angel:

Hoppas du inte blir ledsen av att jag skriver detta. Jag gillar dig och dina åsikter.. du skulle bara, precis som jag, kunna uttrycka dem lite bättre ibland. Och du är i aldra högsta grad finemang! :)
 
Sv: vill ha en dotter

Att jag helst vill ha en flicka beror nog på att jag lättast kan relatera till en flicka. Då menar jag mest det fysiska. Jag vet hur det känns att vara flicka, kvinna, mamma. Jag har inte en susning om hur det känns att vara pojke, man, pappa. Jag vet hur det kändes när jag var 5 och fick svamp, 13 och fick bröst, 15 och fick mens. Jag har ingen aning om förhud, pung, stånd, muskler, adamsäpple, skägg. Jag måste hela tiden fråga manliga personer för att få reda på det jag behöver veta för att hjälpa sonen.

Men är verkligen det fysiska en så stor källa till problem, såvida sonen inte är sjuk på något sätt och därför behöver en massa hjälp med sina könsorgan? Och är stånd något man vill diskutera med sina föräldrar, oavsett? Ärligt talat, jag har inget jätteminne av att jag någonsin diskuterat mina könsorgan med mina föräldrar, oavsett kön.

Alla vet väl hur det känns att vara människa, och det skulle jag säga är enormt mycket viktigare för att kunna förstå andra. Ganska lite i livet är direkt relaterat till könsorganen, och de flesta ungdomar har väl betydligt mer funderingar kring det sociala, kompisar, kärlek, skola, osv, än just sin egna fysiska utveckling?
 
Sv: vill ha en dotter

Jo, jag förstod vad du menade redan förra gången ;) Men som sagt - jag är inte mer än människa och ibland är även jag spydig och lite småotrevlig. Om du tyckte att mitt inlägg var förskräckligt får du hemskt gärna triangla, annars ser jag nog helst att vi tar den här diskussionen (mig och mitt sätt att diskutera på) någon annanstans (PM till exempel) då det inte har något med tråden att göra. För min del kan vi lägga ner den helt men känner du att det är något du vill utvecka är det bara att PM:a. När vi ändå rescenserar varandra så kan jag ju upplysa dig om att du kan upplevas som liiiiite uppfostrande när du skriver som du gör ;)

Jag blir inte det minsta ledsen, det behöver du absolut inte oroa dig för! Jag är van vid att jag någon gång ibland får ett "du är så himla vettig men ibland är du bara fööör spydig"-inlägg här på Buke :D Det är lugnt - jag vet att jag är rätt spydig av mig när jag blir irriterad :p

För övrigt kan jag sätta min lägenhet på att alla människor nog uttrycker sig på ett sätt som inte alltid är så himla kosher. Eller ja, alla utom Björk då kanske (skoja bara Björk! ;))
 
Senast ändrad av en moderator:
Sv: vill ha en dotter

Men är det verkligen könsbundet?

Nej, det är väl just det som är poängen. Att det förmodligen inte är könsbundet.

Men att "pojkar inte får gråta" är väl inte något du aldrig hört talas om? Även om själva uttrycket inte används av någorlunda moderna människor så är det ju bara någon generation tillbaka ytterst vanligt med män som vuxit upp med den normen. (Och att det å andra sidan varit vanligare att män "får" visa ilska i högre omfattning än vad kvinnor "får" det.)

Givetvis finns det olika personligheter som visar sorg på olika sätt. Det är ju dock lite konstigt att; om det nu inte ÄR könsbundet; så är det ändå vanligare att kvinnor kan visa känslor på det sättet och så många färre män gör det. Individuella undantag från en generalisering finns ju ALLTID.

När man talar om könsnormer finns givetvis hos varje individ undantag från normen; oavsett om det gäller intressen, klädsmak, uttryck av känslor osv.

Som jag sa: det blir konstigt om någon tvingar sig gråta. Men i min sambos fall så tror jag inte det varenda gång handlar om en "naturlig fallenhet" för att inte gråta. Jag kan ju till och med se hans vattniga ögon, men han har för vana att "knipa till" om tårarna och inte släppa fram dem. (Han har dessutom berättat om tillfällen då han gråtit i ensamhet för att han inte klarade/kunde göra det inför mig).
 
Sv: vill ha en dotter

För övrigt kan jag sätta min lägenhet på att alla människor nog uttrycker sig på ett sätt som inte alltid är så himla kosher. Eller ja, alla utom Björk då kanske (skoja bara Björk! ;))

Men herre guuud vilket påhopp!

;)

(min hemlighet är att jag är jävligt bra på att snacka och låta som om jag vet allt. Fast egentligen *viskar* så är alltihop bara fejk....)
 
Sv: vill ha en dotter

Haha jag visste det! I'm on to you, Ms Björk!
 
Sv: vill ha en dotter

Men att "pojkar inte får gråta" är väl inte något du aldrig hört talas om? Även om själva uttrycket inte används av någorlunda moderna människor så är det ju bara någon generation tillbaka ytterst vanligt med män som vuxit upp med den normen. (Och att det å andra sidan varit vanligare att män "får" visa ilska i högre omfattning än vad kvinnor "får" det.)

Vad är en mordern människa?
Jag tror att det fortfarande är JÄTTE vanligt med uttrycket att "pojkar inte får gråta" och om man kategoriserar genusintresserade föräldrar som moderna, ja då kanske det inte är jätte vanligt med det uttrycket, men jag tror nog faktiskt att den stora skaran INTE är genusintresserade och fortfarande sitter kvar i, bla, "pojkar inte får gråta".
(världens längsta och sämsta mening:p)
 
Sv: vill ha en dotter

Vad är en mordern människa?
Jag tror att det fortfarande är JÄTTE vanligt med uttrycket att "pojkar inte får gråta" och om man kategoriserar genusintresserade föräldrar som moderna, ja då kanske det inte är jätte vanligt med det uttrycket, men jag tror nog faktiskt att den stora skaran INTE är genusintresserade och fortfarande sitter kvar i, bla, "pojkar inte får gråta".
(världens längsta och sämsta mening:p)
Jag tänkte mig kanske att "modern människa" = någon som hängt med sin tid så att säga. Och hoppades väl att de flesta som är åtminstone i min egen ålder och yngre inte SÄGER "inte ska väl du gråta som är pojke" till sina söner. Även om jag indirekt ser/märker sådana värderingar komma fram; fast kanske med andra ordval.

Jag har inte hört någon förälder i vår närhet säga så (inte ens hos de bekanta som jag ser "göra kön" HELA tiden. Aktivt.)

Men, det urvalet är litet och kan förstås inte vara representativt. Med andra ord: du kan säkert ha rätt... det kanske är jag som hoppades på lite för mycket.. :crazy:

Å andra sidan borde ju antalet genusmedvetna föräldrar vara något flera idag än 1970? (I och för sig kom ju "velourpapporna" mm då, men jag tror nog att det för många genusintresserade på DEN tiden var svårt att i samma omfattning se på världen med genusglasögon. Det fanns väl knappast ens särskilt mycket forskning/studier att stödja sig på. Det gör det ju idag. Jag vet ju att min mamma någonstans hade ett slags feministiskt intresse. Bara det att hon lät brorsan gå till lekis med mina spetsstrumpbyxor som 5åring var ju ett exempel. Men genuskunnig kan jag definitivt inte påstå att hon var/är (hon är dock väldigt intresserad idag av det jag berättar utifrån min lilla kunskap).
 
Sv: vill ha en dotter

Nu tror jag kanske inte folk just aktivt försöker dela upp könen, eller alltså, jag tror inte de är medvetna om det, men behandlar ofta sina söner/döttrar som man alltid behandlat sina söner/döttrar.

Jag får lite känslan av att din uppfattning om detta är lite som min sambo och hans ekonomiintresse. Han kunde inte få in i sitt huvud att de aldra flesta i Sverige lever från lön till lön och inte har många, eller några sparpengar överhuvudtaget. I hans verklighet gör man inte så och någonstans väljer man ju sina bekanta utifrån sina egna intressen och värderingar, därför är det rätt troligt att de ofta är som en själv, i hans fall, inte lever på lönen från månad till månad och har ett sparkapital. Det blir alltså hans verklighet.
På samma sätt kan jag tänka mig att det är för dig om genus. Jag kan inte påstå att jag, eller folk i min direkta omgivning är särskilt intresserade. Själv har jag "alltid" gjort som jag själv velat ändå däremot har väll intresset vuxit nu när jag själv ska ha barn. Men jag tror faktiskt att den stora skalan inte är genusintresserade, alltså, frågar man dem så tycker de nog självklart att båda könen ska få göra som de vill, men eftersom intresset inte är genuint så tror jag att gamla traditioner om uppfostran lever kvar omedvetet sas.
 
Sv: vill ha en dotter

Nej, det är väl just det som är poängen. Att det förmodligen inte är könsbundet.

Men att "pojkar inte får gråta" är väl inte något du aldrig hört talas om? Även om själva uttrycket inte används av någorlunda moderna människor så är det ju bara någon generation tillbaka ytterst vanligt med män som vuxit upp med den normen. (Och att det å andra sidan varit vanligare att män "får" visa ilska i högre omfattning än vad kvinnor "får" det.)

Givetvis finns det olika personligheter som visar sorg på olika sätt. Det är ju dock lite konstigt att; om det nu inte ÄR könsbundet; så är det ändå vanligare att kvinnor kan visa känslor på det sättet och så många färre män gör det. Individuella undantag från en generalisering finns ju ALLTID.

När man talar om könsnormer finns givetvis hos varje individ undantag från normen; oavsett om det gäller intressen, klädsmak, uttryck av känslor osv.

Som jag sa: det blir konstigt om någon tvingar sig gråta. Men i min sambos fall så tror jag inte det varenda gång handlar om en "naturlig fallenhet" för att inte gråta. Jag kan ju till och med se hans vattniga ögon, men han har för vana att "knipa till" om tårarna och inte släppa fram dem. (Han har dessutom berättat om tillfällen då han gråtit i ensamhet för att han inte klarade/kunde göra det inför mig).

Jo jag har hört uttrycket men jag räknade det nog ytterligare en generation bakåt, jag har inte hört någon förälder säga det till sina barn nu, och inte heller hört något barn prata om det. Men som sagt så kanske det beror på var man bor och den sociala sammansättningen av människor.
 
Sv: vill ha en dotter

Nu har vi varit på UL för KUB/NUPP och jag som ALLTID velat ha en flicka tyckte mig se att bäbisen var beklädd med något som flickor inte brukar vara beklädda med :D
Jag trodde från början att det fanns en risk att jag skulle bli besviken om det blev en pojke (vilket vi iof inte frågade om, jag kan ju helt klart ha fel), men det var så himla häftigt att ta del av allt, och det var så magiskt att bara få se något! Jag är faktiskt inte bara skengravid :angel:
Besvikelsen försvann med lyckan av att få se bäbisen.
 
Sv: vill ha en dotter

KL

Jag tycker att det med kön är extremt cementerat fortfarande. Ärligt talat så tror jag detta att nästan alla vill ta reda på kön innan är en bidragande orsak, att könet liksom är viktigt.

Ett fåtal människor verkar ha en öppen syn på att barnen ska slippa bli stereotyper, men tyvärr ser jag endast ett fåtal. I min närhet finns just nu två nyblivna mammor till små döttrar och det är BARA rosa. Den ena av dessa små har en storebror och mamman var så glad för hon hade fått en helt kartong med flickkläder (ja, rosa och lila och så) till lilla tjejen att växa i och storebror passade på att prova, jag kommenterade att kläderna passade honom perfekt - "ja storleksmässigt gör de ju det, men han kommer inte att använda dem" Ridå !

Själv så var jag stensäker på att jag väntade två pojkar och när det först kom en tjej så var det ju roligt med en tjej och en kille, men sen kom en tjej till och jag var så förvånad att man kan bli så lurad....av vadå ? sin egen inbillning

Sen håller jag med Mabuse om inlägget när det gäller det fysiska.
 
Sv: vill ha en dotter

På samma sätt kan jag tänka mig att det är för dig om genus. Jag kan inte påstå att jag, eller folk i min direkta omgivning är särskilt intresserade. Själv har jag "alltid" gjort som jag själv velat ändå däremot har väll intresset vuxit nu när jag själv ska ha barn. Men jag tror faktiskt att den stora skalan inte är genusintresserade, alltså, frågar man dem så tycker de nog självklart att båda könen ska få göra som de vill, men eftersom intresset inte är genuint så tror jag att gamla traditioner om uppfostran lever kvar omedvetet sas.

Say WHAT?! :eek: Har du läst mina inlägg i tidigare genusdebatter. Jag lever i en värld där jag känner mig väääääldigt ensam om genusintresse och medvetenhet. Har härinne uppgett åtskilliga exempel från verkligheten i tråd efter tråd om dumma kommentarer om kön. På jobbet, från andra föräldrar, från bekanta, från släktingar. Det är nog snarare så att jag lever i en värld där väldigt, väldigt FÅ är genusintresserade eller medvetna.

Nej, det där har du verkligen fått totalt om bakfoten!

Det verkar som om du drar den slutsatsen utifrån detta enda inlägg där jag talade om att jag inte hört någon säga till sin lilla pojke "nejmen inte ska du gråta, du är ju pojke". Alla andra exempel på "göra kön"-personer som jag tagit upp tänker jag inte dra här, men skummar du lite tidigare trådar så ser du nog en hel del. Från just mig.
 
Sv: vill ha en dotter

Jo jag har hört uttrycket men jag räknade det nog ytterligare en generation bakåt, jag har inte hört någon förälder säga det till sina barn nu, och inte heller hört något barn prata om det. Men som sagt så kanske det beror på var man bor och den sociala sammansättningen av människor.

Det räcker kanske att det är bara en generation bakåt för att föräldrar ändå ska bära med sig VÄRDERINGEN, även om de inte säger det rätt ut?

Jag tror att skulle jag fråga våra "göra-kön-föräldrabekanta" (specifikt ett par som jag tänker på) så skulle de givetvis säga att deras son och dotter behandlas lika, att de vill ge dem lika möjligheter, att de ska få visa känslor på samma sätt och är lika mycket värda.

Att de däremot aktivt uppmuntrar barnen till olika sorters lekar, könsmarkerar dem med kläder, ständigt talar om för andra hur "grabbig" sonen är och hur "tjejig" dottern är, det är sånt som jag och min sambo ser/har sett i varenda möte med dem. Men som de troligen inte alls kopplar ihop med just lika möjligheter för sina barn oavsett kön. Den medvetenheten finns inte utan skillnaderna förklaras enbart med "ja, pojkar och flickor ÄR ju verkligen OLIKA".
:crazy:
 

Liknande trådar

Övr. Barn Hej på er alla kloka! Förlåt för ett långt inlägg men jag har verkligen ett behov av råd och tips. Jag har sen en tid tillbaka...
2
Svar
26
· Visningar
3 831
Senast: Anonymisten
·
Relationer Hej Buke.. Anonymt nick för ja, privata grejer och så. Frågorna: Hur vet jag att jag inte vill ha barn? Hur gör man för att avsluta ett...
2 3
Svar
55
· Visningar
10 930
Senast: TinyWiny
·
Småbarn Nån annan som har samma "problem"? Är inte det enda, sonen på snart 14 månader är väldigt sen i mycket, pratar inte, pekar inte, har...
2
Svar
28
· Visningar
8 570
Senast: Sonic76
·
Övr. Barn Just mitt barn är litet men jag vet att det kan förekomma i alla åldrar så jag lämnar prefix öppet. Och ja, jag vet att detta inte är...
4 5 6
Svar
107
· Visningar
14 931
Senast: Sar
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Dressyrsnack 17
  • Reklamera häst
  • Muskelbristning

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp