karamelldrottningen
Trådstartare
Ja vad blir det på menyn?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Våfflor över öppen eld i skogen. Lättöl till.Ja vad blir det på menyn?
Visa bifogad fil 62366
Det skall jag testa någon gång, har ett gammalt våffeljärn från typ artonhundratalet som borde funka till det.Våfflor över öppen eld i skogen. Lättöl till.
Gjutjärnsklyka är våffeljärnens drottning! ️Det skall jag testa någon gång, har ett gammalt våffeljärn från typ artonhundratalet som borde funka till det.
Det där lät verkligen inte helt fel !!Våfflor över öppen eld i skogen. Lättöl till.
Min moccamousetårta?Det vi oftast äter: nån dyr pulled oumph eller liknande, potatiskroketter och bea. Nåt alkoholfritt bubbel att dricka.
Tolvslaget firas på gården med brasa och grannar.
Däremot efterrätten är mer öppen för diskussion. Just nu är jag så sugared up efter jul att jag inte orkar tänka på det riktigt... Måste vara nåt glutenfritt bara. Nån chokladigt och gräddigt. Hm....
Det lät väldigt gott och tillochmed görbart för en nästan bak-analfabet som jag! Tack!Min moccamousetårta?
Bottnar 150 g malda hasselnötter, 5 äggvitor, 2,5 dl floursocker. Rita upp 5 cirklar ca 22 cm i diameter på bakplåtspapper (eller smorda och mjölade plåtar). Slå en maräng. Vänd ner nötterna. Grädda bottnarna på 150 grader ca 20 minuter. Jag gillar om de får lite färg. Är de svåra att lossa från bakplåtspappret - pensla lite kallt vatten på baksidan. Du behöver bara en eller två hela - den längst ned och den högt upp.
Fyllning 5 äggulor, lite snabbkaffe (funkar med vanligt kaffe som du mortlar riktigt fint) 100 g choklad. 3 dl grädde. Vispa grädden. Smält chokladen - blanda äggulor + kaffe + choklad. Vänd ner blandningen i grädden. Montera tårtan in i frysen. Ta fram ett par timmar innan den ska ätas.
Glömde- dekorera! Den lille som är i frysen nu har choklad kaffebönor. Jag brukar köra choklad spån
Mortla även snabbkaffe eller låt det lösas i äggulorna.
Chokladmousse i en fin portionsskål är också en efterrättDet lät väldigt gott och tillochmed görbart för en nästan bak-analfabet som jag! Tack!