Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag har ansvar för förrätten och mannen för huvudrätten och jag funderar på att grava hjort.Jag har EN dyrbar älgstek kvar i frysen sedan förra julen. Funderar på om jag ska våga grava den.
Det låter väldigt gott med röding till! Det brukar bli bra och gott att röka feta fiskar, är själv väldigt förtjust i att varmröka lax och makrillJag behöver inspo... jag ska absolut göra en tryfferad svartrotsgratäng men vet inte vad jag ska ha till den. Egentligen hade jag velat ha något till den som fungerar med champagne så mina tankar går till varmrökt regnbåge men tar tacksamt emot tips på någon annan form av fisk som kan fungera (blir det regnbåge röker jag den själv givetvis).
Det låter väldigt gott med röding till! Det brukar bli bra och gott att röka feta fiskar, är själv väldigt förtjust i att varmröka lax och makrill
Annars tycker jag att vit fisk passar bra till champagne, tex havskatt eller torskrygg.
Det verkar vara en trend, svärmor hade gjort det till dem inför jul.Tänkte göra någon älgbit och jordärtskocka-nånting till varmrätt, men sen såg jag receptet på Sofia Woods hummerpasta och började vackla i mina planer. Förrätt och efterrätt har jag inte alls kommit fram till, även om jag blev himla sugen på pilgrimsmussla efter att ha läst i tråden (jag gillar verkligen din sambos smak @Unafraid!). Synd att min sambo inte är riktigt lika mycket skaldjursälskare som jag är. Å andra sidan, hjälper han inte till med matplaneringen så... Vet inte om det fortfarande är julmaten som spelar in men känner mig ovanligt oinspirerad.
Är det här med gravat vilt en trend jag totalt missat? Vi åt gravad älg igår som jag fick av föräldrarna, till det skickade dom även med hjortronchutney. Mums!
Jag har ansvar för förrätten och mannen för huvudrätten och jag funderar på att grava hjort.
Hur hade du tänkt grava?
Längre än så har jag inte hunnit fundera än. Mer än att hjorten lades i frysen igår och jag har några väldigt fina bitar att välja på.
Och att jag vill ha med hjortron i ekvationen..
Tankevurpa, gick lite fort där! Fisk som fiskDet blir iofs regnbåge om jag röker själv
Jag har också funderat på något vitfisk i stil med hälleflundra men jag tror inte det passar lika bra.
Vi firar, skulle inte det vara ok?Men ni som lagar avancerade måltider, är det inte att "fira"?
Köp med er rökta räkor, aioli, någon baguette och en bit god ost? Och sen godis till efterrätt? Och en flaska bubbel! Chips också såklartJag och en kompis ska vara på hotell vid Arlanda med hundarna för att slippa smällare och raketer. Tar gärna emot tips på vad vi kan ta med och äta på hotellrummet. Nyårsmiddag från hotellet är svindyrt så det har vi skippat. Förra året åt vi chips till middag