Jag gör vanlig havregrynsgröt och lägger till lite extra gott
Utgick från detta receptet;
Havrefrutti (ca. 4-5 port)
3 dl havregryn
7 dl mjölk (alt. 6 dl mjölk och 1 dl vispgrädde)
Någon nypa salt
1 tsk malen kanel
2 krm malen kardemumma
4,5 dl äggvitor
1,5 tsk vaniljpulver
2 mogna, mosade bananer
1) Rör ihop havregryn, mjölk, salt, kanel och kardemumma i en kastrull. Låt koka upp på hög-medelvärme, sänk sedan till medelvärme
2) Rör om ofta tills havregrynen absorberat stora delar av vätskan (ca. 3 min)
3) Häll äggvitor i en skål och vispa fluffiga. Vänd ner äggvitorna i gröten. Låt puttra, rör konstant tills gröten är krämig och fluffig (ca. 3 min)
4) Rör i banan och vaniljpulver och blanda väl. Stäng av värmen, lägg lock på kastrullen och låt gröten stå några minuter
5) Häll upp i portionsformar och låt stå i kylskåp några timmar alt. över natten. Servera med sylt och/eller bär