Gjorde potatisgratäng idag, misslyckades kapitalt.... >< Hur gör ni goooood krämig potatisgratäng?
Koka potatisskivor i grädde/gräddmjölk tills de är mjuka. Häll i gratängform, krydda, på med ost, gratinera.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Gjorde potatisgratäng idag, misslyckades kapitalt.... >< Hur gör ni goooood krämig potatisgratäng?
Idag blev det en mini-jultallrik till lunch =)
//r
Jag tänkte göra grönkålspaj med valnötter på julafton.
https://www.ica.se/recept/gronkalspaj-med-valnotter-493529/
@majola Jag brukar göra auberginesill, det tycker jag blir godare än vanlig sill. Och "köttbullar". Vissa år gör jag en griljerad "skinka" av kålrot, men vet inte om jag ska göra det i år. Skinkan har aldrig vart nåt särskilt för mig på julbordet. Köpte även vegetarisk smörgåsskinka till nedsatt pris iaffärn så tar kanske sån på mackan istället =).
Är lite sugen på att prova på detta också;
http://www.valdigtvego.se/gravad-morot/
//r
Ja, den var god och mättande.Har du provat den? Den ser jättegod ut och med extra plus för råvaror som gå att få lokalt i säsong! Men mitt försök med grönkålspastan från Under Tian blev inte så bra...
Smörslungad brysselkål med rostade hasselnötter rekommenderar jag...@majola Kul, tala om om du gör det! Håller med om att det inte känns så sunt, julmat är rätt mäktig. Jag brukar dock inte ha så mycket mer personligen. Men ska nog koka brysselkål + göra nån grönsallad (med citrusfrukter och kaki i kanske?) till julbordet iaf, så man får nåt fräscht till allt det mera mäktiga.
//r