Sv: Vad betalar du för Privatlektioner?
Exempel: person som är grymt snål med sitt mobilande, har en 6 år gammal mobil och köper kontantkort 100:- var 3:e månad. Hur kan denne inte gå minus av att ha mobil i tjänsten?
Kameramobil kan f ö vara trevligt att ha om man är tränare, få MMS från elever på tävlingar t ex även om det enligt ditt resonemang såklart är "valbar lyx".
En jobbmobil ÄR relaterat till arbetet.
Kameramobil, för att det är trevligt att få mms?
Min erfarenhet är att man brukar boka möten muntligt med sina elever efter lektionen, om de vill omboka eller tänka över vilken tid som passar dem så ringer dem till en, inte tvärtom. Nya kunder brukar man inte ringa upp och erbjuda sin träning åt, de brukar ringa en efter att ha hört "ryktet".
Kan inte se att man måste ringa och sms:a runt för stora kostnader.
Här kan jag inte säga emot, men ska man köpa ett domännamn kostar det en slant varje år. Mycket mer seriöst enligt mig än "gratishemsida".
Om man får en hemsideadress och går in och tittar på den så tror jag man struntar i huruvuda den slutar på .se eller inte. Om designen är överskådlig och texten bra presenterad så tvivlar jag på att få ratar tjänsten eller faktiskt undviker att gå in på sidan om man har det minsta intresse.
Och att bilen slits mer? Går mer mil per år och därmed blir dyrare i premie? Att den slits innebär ju också att man måste köpa ny bil oftare. Vet t ex en ET som fick köpa bil ca var 3:e år för att bilarna blev gamla i förtid av allt körande. Aldrig att personen ifråga skulle kommit upp i så högt bil-slitage på endast privat körande. Det betyder också att kostnaden i slitage för bilen (i form av att man måste byta ut till en nyare fräschare bil) kanske blir ca 20-30000:- per år (man kan ju inte köpa en skruttomobil om man inte vill behöva köpa en ny bil per halvår eller betala ännu mer i reparationskostnader!
Många vanliga arbetare pendlar upp till 10 mil per dag, det är inte helt ovanligt och bilkostnaderna betalar dem själv. Dessutom brukar de flesta tränare jag känner till göra så att de åker till ett stall och möjligtvis till grannstallet ena kvällen och har sina elever där och nästa kväll åker till ett annat stall. Tror få tränare åker runt till flera olika stall varje dag och tränat enskilda personer, även om man ger privatlektioner brukar det ofta kunna se ut såhär i ett och samma stall:
17:00 Gruppridning för 5-6 elever
18:00 Privatlektion
18:40 Lektion för 2 ryttare.
19:15 Privatlektion
20:00 Privatlektion
(tar bara ett exempel från min närhet). För nästan 4 timmars arbete kan man alltså få ut mellan 2000-4000:-.
Nu händer det iofs inte att man har sådär mycket kunder varje kväll, aldrig skulle jag vilja påstå om man inte tillhör eliten. Men om man är duktig är det ingen omöjlighet att det ser ut så här 4 kvällar i veckan på 4 olika stall. Lågt räknat kan man alltså få in 7-8000:- i veckan.
ET tror jag fungerar annorlunda då de sällan brukar ske lika mycket sambokning där (?).
Det är grymt mycket mer seriöst att ha en ansvarsförsäkring än att inte ha det. Som ridinstruktör vet jag inte hur vanligt det är iofs.
Om man inte anlitar en ekonom får man istället räkna tid för den egna arbetsinsatsen och kostnad för bokföringskurs/-er. Eller är det standard att ridinstruktörer och alla andra egenföretagare ska jobba gratis åt sig själv utöver den normala arbetstiden?
Många egenföretagare gör detta åt sig själva för att spara sina pengar.
Valfritt men de bör ses som investeringar. Är det svårt att få kunder kanske man *måste* utbilda sig för att få ekonomin gå ihop. Jag skulle hundra gånger hellre spara ihop mina pengar till en ny sadel jag gått och dreglat efter och ridkurser för mitt eget nöjes skull än att lägga ca 50000:- på kurser som jag gör nu (inte instruktörsrelaterat) och visst, jag räknar inte med att få tillbaka pengarna i första taget men det är en investering och förutsättning för att jag ska kunna jobba inom området öht. Ungefär som att man kan/bör kräva mer i lön efter högskolestudier jämfört med endast gymnasieutbildning pga studielån.
Här kan jag hålla med dig om att man givetvis vill få tillbaka pengarna man investerat om man har en bra gedigen utbildning. Om man som tränare bara lever på egna tävlings och träningsmeriter brukar dock detta inte behövas för att dra folk till sig.
Och min erfarenhet är att det ofta kan vara så.
Man ska skilja på privatekonomi och jobbekonomi.
Det är ju knappast någon som skulle kräva att man som anställd ska betala sina egna tåg- och flygresor (eller bilresor längre sträckor) i affärsresor, särskilt inte om det motsvarar en eller flera dagslöner i kostnad. Att man ska köpa eget kontorsmaterial eller programvara som krävs till jobbet.
Som egenföretagare är det väl just de krav som ställs på en?
För att kunna gå plus och få någon lön måste man räkna med alla utgifter. Hur mycket det blir är individuellt men åtminstone ca 50% till statliga avgifter, pensionssparande och andra kostnader som går bort från lönen, kanske 20% till utgifter och så resetillägg.
Pensionssparande hade jag glömt, det var en bra poäng. Då behövs det såklart tas ut en högre lön för det.
Det hade jag helt tappat bort i beräkningen.
Jag har inget emot att folk tar både 150 som 500:- för en privatlektion, så länge de får nöjda kunder är det helt upp till dem.
Jag bara vände mig en del mot resonemanget i den personens inlägg som jag svarade på.